Δημοπράτηση στο παρά ένα για την πλατεία του Αη Γιάννη από τον απερχόμενο, μετά ακύρωσης από τον νέο;

Στη δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της πλατείας Αι Γιάννη στις 29 Αυγούστου έχει σκοπό να προβεί η απερχόμενη δημοτική Αρχή, σύμφωνα με σημερινή δημοσίευσή της. Ακριβώς στη λήξη της θητείας της σκοπεύει να προχωρήσει ένα έργο που ανακοίνωνε διαρκώς τα προηγούμενα 5 χρόνια.

Όμως, η ενέργεια αυτή φαίνεται να μην βρίσκει σύμφωνο τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά. Ο κ. Ζορμπάς κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 24/7/2019, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, οι οποίες εστιάζονται σε δύο άξονες. Κατά πόσο η απερχόμενη δημοτική Αρχή έχει το νόμιμο δικαίωμα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να προβεί σε υπογραφή δημοπράτησης. Και δεύτερον θεωρεί ότι το ποσό του 1.500.000€ είναι υπερβολικό για το έργο, τη χρονική στιγμή που ο Δήμος έχει «φορτωθεί» ήδη το μνημόνιο του Ιόλα.

Μάλιστα δήλωσε, πως μόλις αναλάβει καθήκοντα, έχει το δικαίωμα να προβεί σε ακύρωση της δημοπράτησης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

«Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης ανάπλασης της Πλατείας Αι Γιάννη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες με στόχο τη δημοπράτηση του έργου στις 29 Αυγούστου.

Σκοπός του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και ίδιους πόρους του Δήμου  είναι να αναβαθμιστεί η Πλατεία Αι Γιάννη, να αναδειχθεί ο πολιτιστικός της χαρακτήρας, να βελτιωθεί το μικροκλίμα της, να ανανεωθούν τα γηρασμένα υλικά της και να παραμείνει ζωντανός δημόσιος χώρος για όλους τους πολίτες».