Συνάντηση Γ. Πατούλη και Γ. Σγουρού με έμφαση στη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας στην Περιφέρεια Αττικής

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα, 27/8/2019 , με τον Επικεφαλής της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Γιάννη Σγουρό.

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας με στόχο την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, μέσα από γρήγορες και ριζικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη διασφάλισης της κυβερνησιμότητας στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να μην υπάρξουν χρονοτριβές και ο παραμικρός χρόνος καθυστέρησης στην ανάληψη κρίσιμων αποφάσεων που θα σημάνουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα δρομολογηθούν και επιμέρους συνεργασίες ανάμεσα σε στελέχη των δύο παρατάξεων. 

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Με τον κ. Σγουρό είχαμε μία ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση και συμφωνήσαμε ότι είναι μέγιστη προτεραιότητα να δοθούν άμεσα λύσεις στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αττική, χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Τα προβλήματα των πολιτών είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογικές διαφορές. Πρόθεση μας είναι να συνεργαστούμε με όλες τις παρατάξεις χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, στη βάση των προγραμματικών μας συγκλίσεων, με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής.  Θα εργαστούμε με όραμα και σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση, τιμώντας τους χιλιάδες πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν. Από την 1η Σεπτεμβρίου πιάνουμε δουλειά. Δεν θα χάσουμε ούτε μία μέρα».


Ο κ. Σγουρός τόνισε:

Απέκλεισα κάθε ενδεχόμενο εφαρμογής του άρθρου 1 του πρόσφατου νόμου 4623/2019 περί σύμπραξης παρατάξεων, τονίζοντας ότι Οδηγός των αποφάσεών μας είναι η αγάπη μας για τον θεσμό και την Αττική και η ανταπόδοση της εμπιστοσύνης προς τους χιλιάδες συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους ως μία παράταξη ανεξάρτητη στην πράξη που ενεργεί για το συμφέρον των πολιτών της Αττικής και μόνον αυτό.”