Ενημέρωση για την γενική κατάσταση του ΠΑΟΔΑΠ

Συμπληρώνονται 4 μήνες από τον ορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευή (ΠΑΟΔΑΠ), μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ θεωρεί ότι οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται πλήρως και σε τακτά χρονικά διαστήματα για θέματα που αφορούν τα οικονομικά και τις υποδομές του Οργανισμού, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί ή δρομολογηθεί.

Η σημερινή ενημέρωση του ΠΑΟΔΑΠ είναι η πρώτη μιας σειράς διαδοχικών Δελτίων Τύπου, στην οποία περιγράφεται η κατάσταση του Οργανισμού από την 18η Σεπτεμβρίου 2019 (ημερομηνία αναλήψεως καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου) έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Α. Αθλούμενοι-Σπουδαστές

α. Στα προγράμματα Αθλητισμού: 577 (524 το 2018, 706 το 2017, 788 το 2016, 972 το 2015, 1325 το 2014).

β. Εργαστήρια Τέχνης: 316 (312 το 2018, 346 το 2017, 570 το 2016, 559 το 2016, 521 το 2015, 603 το 2014)

γ. Δημοτικό Ωδείο: 305 (290 το 2018, 307 το 2017, 309 το 2016, 309 το 2015, 314 το 2014).

Β. Οικονομικά

α. Με δικαστικές αποφάσεις ή εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, κλήθηκε ο ΠΑΟΔΑΠ να καταβάλει το ποσόν των 52.000 ευρώ περίπου, σε προμηθευτές και εργαζόμενους του Οργανισμού, για οφειλές των τελευταίων ετών του Οργανισμού προς αυτούς. Εκκρεμούν δικαστικές αγωγές για τους ίδιους λόγους, για την καταβολή ποσού υπολογιζόμενου σε 53.000 ευρώ, πέραν των 55.000 περίπου ευρώ που οφείλονται ως δεδουλευμένα, προηγουμένων ετών, σε Καθηγητές του Ωδείου και των Εργαστηρίων Τέχνης.

β. Δεν υπάρχουν Ισολογισμοί από το 2013 έως το 2018 (οι Ισολογισμοί συντάσσονται το επόμενο έτος από το Οικονομικό Έτος που αφορούν).

Την ίδια χρονική στιγμή, η κατάσταση των κτηριακών υποδομών ιδιοκτησίας ή παραχωρημένων για χρήση στον ΠΑΟΔΑΠ, κρίνεται σε γενικές γραμμές σχετικά καλή, με τις παρακάτω, όμως, σοβαρότερες ελλείψεις-προβλήματα:

Γ. Κτηριακές Δομές

1. Αθλητικό Κέντρο Νότου:

α. Κλειστό Γυμναστήριο: Δεν λειτουργούν 4 από τα 8 κλιματιστικά (τύπου «ντουλάπας»), ενώ τα υπόλοιπα 4 υπολειτουργούν. Δεν λειτουργεί το αρχικό σύστημα θέρμανσης του χώρου. Το σύστημα θέρμανσης του νερού για τους αθλούμενους είναι πεπαλαιωμένο (άνω των 30 ετών) και λειτουργεί με πετρέλαιο. Δεν υπάρχουν μόνιμες τουαλέτες για ΑΜΕΑ και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με κινητές.

β. Γήπεδο ποδοσφαίρου-αίθουσες γυμναστικής κάτω από τις κερκίδες: Δεν υπάρχει εξωτερική υγρομόνωση στις κερκίδες, με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να εισχωρεί στις αίθουσες κάτω από αυτές. Εκτεταμένες, σοβαρές και επικίνδυνες ζημιές στην οροφή των αιθουσών κάτω από τις κερκίδες. Πεπαλαιωμένο σύστημα θέρμανσης των αιθουσών και του νερού για τους αθλούμενους (άνω των 30 ετών) που λειτουργεί με πετρέλαιο. Δεν λειτουργούν τα 2/3 των κλιματιστικών των αιθουσών γυμναστικής.

γ. Αίθουσα Ρυθμικής Γυμναστικής: Πεπαλαιωμένος αθλητικός εξοπλισμός και όργανα. Υπολειτουργούν τα κλιματιστικά.

δ. Γήπεδα τένις: Δάπεδο σε πολύ κακή κατάσταση.

2. Κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου: Δεν λειτουργούν και οι 2 κεντρικές κλιματιστικές μονάδες. Δεν υπάρχουν μόνιμες τουαλέτες ΑΜΕΑ και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με κινητές. Δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά στο χώρο των αποδυτηρίων. Καμένοι πολλοί λαμπτήρες στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όλοι χρειάζονται άμεση αντικατάσταση με νέους, οικονομικότερους, τεχνολογίας Led.

3. Ανοικτά γήπεδα μπάσκετ «ΜΑΝΣΟΥΡΗΣ» και «Νότου»: Το δάπεδο, ο φωτισμός και οι μπασκέτες είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

4. Δημοτικό Ωδείο: Κατεστραμμένο το ηχομονωτικό υλικό, σπασμένες πόρτες, δεν λειτουργεί η κεντρική κλιματιστική μονάδα και υπολειτουργούν τα υπόλοιπα κλιματιστικά, ελλείψεις σε ηλεκτρολογικό υλικό, έλλειψη υγρομονώσεως.

5. Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο «Σταύρος Κώτσης»

α. Εργαστήρια Τέχνης: Δεν λειτουργούν οι κλιματιστικές μονάδες στο κτίριο «ΠΕΤΡΙΝΟ». Έλλειψη υλικών για τους σπουδαστές. Τα κλιματιστικά στις λοιπές αίθουσες υπολειτουργούν. Ελλιπής εξοπλισμός για τους σπουδαστές.

β. Χώρος προβολών και θεατρικών παραστάσεων: Σε πολύ κακή κατάσταση ο χώρος και οι εγκαταστάσεις.

 γ. Αθλητικός χώρος: Δεν θα γίνει αναφορά, αφού στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η πλήρης ανάπλασή του.

Θα ακολουθήσει, τις επόμενες ημέρες, νέο Δελτίο Τύπου με τις ενέργειες-δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ

Σπύρος Χρ. Παπασπύρος