Περιφέρεια Αττικής : Χειρότερος από τον κορωνοϊό, είναι ο ιός της παραπληροφόρησης

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2020 ως «έτος ανακύκλωσης για την Αττική», παρέδωσε χθες στον Δήμο της Αθήνας 20 απορριμματοφόρα και 2500 καφέ κάδους, για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων. Ο εξοπλισμός αυτός, που θα δοθεί και σε άλλους Δήμους της Αττικής,  θα αξιοποιηθεί για την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή και τη συλλογή σε ξεχωριστό ρεύμα των βιοαποβλήτων.

Η επιλογή μας να παραδώσουμε τον εξοπλισμό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο,  που η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε καραντίνα, έχει έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό.

Αναδεικνύει την αποφασιστικότητα μας να μη σταματήσουμε ούτε μια μέρα την προσπάθεια μας,  για να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια στην Αττική. Και να επανέλθουμε όσο το δυνατόν συντομότερα στην κανονικότητα , προς όφελος των κατοίκων της Αττικής.

Όσοι έσπευσαν λοιπόν να συκοφαντήσουν τη συγκεκριμένη επιλογή μας και να μιλήσουν για δήθεν «φιέστες», είναι προφανές ότι αποτελούν φορείς του «ιού της παραπληροφόρησης».


Ο ιός αυτός δεν αντιμετωπίζεται ιατρικά, αλλά με περισσότερη ενημέρωση και ακόμη περισσότερη δημοκρατία.

Εμείς δίνουμε  έναν αγώνα  που αφορά άμεσα τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, το μέλλον των παιδιών μας.  


Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται από την πρώτη στιγμή , στην «πρώτη γραμμή» της μάχης, για να σταματήσουμε την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού στην τοπική κοινωνία.

Αυτός ο αγώνας θα κρατήσει αρκετό χρόνο, όμως στο τέλος είμαστε βέβαιοι ότι θα βγούμε νικητές.

Η Αττική σύντομα θα επιστρέψει στην κανονικότητα, ακόμη πιο δυνατή.