Αρχίζει και παίρνει μορφή η κεντρική πλατεία

Ξεκίνησαν οι εργασίες της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας και όπως κι εσείς μπορείτε να δείτε, αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει την τελική μορφή που πρέπει το έργο.

Πλακοστρώνεται μεγάλο μέρος της και στις άκρες  θα πλαισιώνεται από μεγάλα δέντρα ομοιόμορφα.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι πάντα επί ποδός επιβλέπουσα το έργο, ούτως ώστε να δρομολογηθεί και στο σωστό χρονοδιάγραμμα, γιατί μην ξεχνάμε το καλοκαίρι είναι κοντά και οι καταστηματάρχες το θέλουν έτοιμο για να δουλέψει η κεντρική πλατεία

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το έργο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Αρχικός Προϋπολογισμός: 863.500,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%,

Προϋπολογισμός  Σύμβασης: 435.364,62 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%,

Οριστικός Ανάδοχος:  «ARKITON ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. “ARKITON Α.Ε.”»

Δύναται να χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο  το ποσό των  383.675,42 €, ενώ οι υπόλοιπες μη επιλέξιμες δαπάνες (όπως ασφαλτικά, σήμανση ΚΟΚ, διαγραμμίσεις κλπ) οι οποίες δεν καλύπτονται από τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και ανέρχονται στο ποσό των 51.689,20 € θα χρηματοδοτηθούν από ιδίους πόρους (ΣΑΤΑ) του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Η δημοτική Αρχή Ζορμπά συνεχίζει τις μεθοδικές διεκδικήσεις, όπως μας είχε συνηθίσει από την προηγούμενη θητεία της. Παραλαμβάνει από την προηγούμενη Διοίκηση την υλοποίηση έργων χρηματοδοτούμενων με πόρους από το ταμείο του Δήμου και τα εντάσσει σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Αυτό συνέβη στις 26 Φεβρουαρίου 2020 με την ένταξη του έργου της ανάπλασης της οδού Ευεργ. Γιαβάση και λοιπών οδών στην περίμετρο της κεντρικής πλατείας στο Πράσινο Ταμείο. Το κόστος υλοποίησης του έργου που είχε προϋπολογιστεί από τον πρώην δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο στους ιδίους πόρους του Δήμου ανέρχεται στο ποσό των 435.364,62€. Με την απόφαση  173.4.1/2020 το ποσό των 383.675,42€ επωμίζεται το Πράσινο Ταμείο στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2019». Το υπόλοιπο ποσό των 51.689,20€ παραμένει στην οικονομική ευθύνη του Δήμου.

Οι συντονισμένες και ταχείες ενέργειες του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, του Γ.Γ. κ. Μιλτιάδη Κύρκου και της Τεχνικής Υπηρεσίας που εκπροσωπείται από τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Σάρκουλα απέδωσαν καρπούς.

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΡΑΣΙΝΟΥ-ΤΑΜΕΙΟΥ-ΓΙΑ-ΕΝΤΑΞΗ-ΤΗΣ-ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ-ΠΛ.-ΑΓ.-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τα λόγια που γίνονται πράξεις

Το motto του Βασίλη Ζορμπά ήταν πάντα η διεκδίκηση χρημάτων για την κατασκευή δημοτικών έργων. Απόδειξη ότι, μην έχοντας περάσει το πρώτο 6μηνο της θητείας, ο Δήμος ήταν παρών σε αυτή, αλλά και σε όσες προτάσεις χρηματοδοτήσεων υπάρχουν. Προσπαθεί να προσαρμοστεί, ώστε να έχει την μέγιστη εξοικονόμηση πόρων.

Αυτά όμως δεν γίνονται απρόσωπα.

Η επάνδρωση των θέσεων ευθύνης με αξιόλογα και ικανά στελέχη είναι εκείνη που φέρνει τα ουσιαστικά αποτελέσματα. Άτομα όπως ο κ. Κύρκος και ο κ. Σάρκουλας που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του Δημάρχου, αντιλαμβανόμενοι την έλλειψη πόρων που έχει ο δήμος και τις χαμηλές δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης, ενεργοποιούνται, ερευνούν και εκμεταλλεύονται τις όποιες δυνατότητες προσφέρονται. Με τη στήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας υλοποιούνται άρτιες και ώριμες μελέτες που πληρούν τις προϋποθέσεις για διεκδικήσεις με θετικά αποτελέσματα.