Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΓΙΟΠΑΡΑΣΚΕΥΙΩΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ Γνωρίζατε πως ο δήμος Αγίας Παρασκευής διέθετε Δημοτική Συγκοινωνία;

Γνωρίζατε πως ο δήμος Αγίας Παρασκευής διέθετε Δημοτική Συγκοινωνία;

Κι όμως είναι γεγονός, όπως διαβάζουμε σε παλαιότερο τεύχος της τοπικής εφημερίδας «ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ» του φίλτατου κ. Φίλιππου Λέντζη, που δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πια.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο (απ΄ όπου και οι φωτογραφίες), επί εποχής δημάρχου Σταύρου Κώτση, ξεκίνησε πειραματικά να λειτουργεί τοπική συγκοινωνία, κάνοντας δύο διαδρομές. Υπολογίζουμε ότι η έναρξη έγινε τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 1994 με λεωφορείο σε χρωματισμό πράσινο και μπλε, όπως και το λογότυπο του Δήμου.

**********

Δεκέμβριος 1994, τεύχος 3, ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

Τοπική Δημοτική Συγκοινωνία

Μια προσφορά στους δημότες

Ο θεσμός της τοπικής συγκοινωνίας ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό πειραματικά στο Δήμο μας. Ένα λεωφορείο έκανε την εμφάνισή του σε διάφορες περιοχές της Αγ. Παρασκευής, που μέχρι τώρα, η μεταξύ τους επικοινωνία ήταν αδύνατη.

Συγκεκριμένα, μ’ αυτό το λεωφορείο εξυπηρετούνται κυρίως οι κάτοικοι του Τσακού, του Κοντοπεύκου και του Παραδείσου, που τους ήταν δύσκολο να μεταβούν στο κέντρο της πόλης μας.

Τα δρομολόγια εκτελούνται ανά μία ώρα και η μεταφορά των πολιτών είναι δωρεάν.

Οι δύο διαδρομές έχουν αφετηρία στην κεντρική μας πλατεία. Η συγκοινωνία στην πρώτη ξεκινά στις 6.30 το πρωί και σταματά στις 2.30 το μεσημέρι ενώ στη δεύτερη διαδρομή ξεκινά στις 7.00 το πρωί και σταματά στις 3.00 το μεσημέρι.

Η Α΄ Διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: Ελπίδος – Πεντέλης – Χίου – Δερβενακίων – Χρυσ. Σμύρνης – Παπαρηγοπούλου – Αλέκου Παναγούλη – Αγ. Τριάδος – Λ. Μεσογείων.

Η Β’ Διαδρομή τις οδούς: Ηρ. Πολυτεχνείου – Στρ. Τόμπρα – Λ. Μεσογείων – Ευαγγελιστρίας – Θεμιστοκλέους – Αθ. Διάκου – Τασσοπούλου – Νεαπόλεως – Πατρ. Γρηγορίου – Ελ. Βενιζέλου – Νικηταρά – Κυκλάδων – Καραϊσκάκη – Αρκαδίου – Παπαντωνίου – Προβελλέγγιου – Αιτωλίας – Μακεδονίας – Ειρήνης – Λ. Μεσογείων.

Η υλοποίηση του θεσμού της δημοτικής συγκοινωνίας, στοχεύει, σύμφωνα με το δήμαρχο Σταύρο Κώτση, στην καλύτερη επικοινωνία των πολιτών μεταξύ τους, αλλά και στη δυνατότητα συγκοινωνιακής σύνδεσης των περιοχών της πόλης μας.

Ο Δήμος φιλοδοξεί να παγιώσει το θεσμό της τοπικής συγκοινωνίας αλλά και να δημιουργήσει γραμμές υπερτοπικού χαρακτήρα. Μια σκέψη είναι να υπάρχουν δρομολόγια που να συνδέουν την Αγ. Παρασκευή με τα ΑΕΙ, για την εξυπηρέτηση των σπουδαστών μας.

**********

Στο σήμερα …

Φυσικά η δημοτική συγκοινωνία υπήρξε ένα όνειρο που έληξε. Στη σημερινή εποχή γίνεται πολύ κουβέντα για τη δημιουργία της και υπάρχει αρκετός οραματισμός. Είναι γνωστό ότι η σύστασή της είναι στις προθέσεις και στις προεκλογικές εξαγγελίες του νυν Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά. Όπως ανακοίνωσε η παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» στις 2 Ιουλίου 2018, έχει πρόταση-δέσμευση και το θεωρεί επιτακτική ανάγκη για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων, ρίχνουμε ματιές στο παρελθόν και ανακαλύπτουμε!