Τακτική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 3-6-2020 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

  1. Επικύρωση πρακτικών της 27ης και 28ης Συνεδρίασης έτους 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
  2. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 34/2020 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με την οποία εγκρίθηκε η σκοπιμότητα και δαπάνη για προμήθειες αγαθών και παροχή υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής έτους 2020.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την απόδοση ανταποδοτικού τέλους λαϊκών αγορών στους Δήμους χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για το Β΄ εξάμηνο του 2019.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  • Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, για το έργο: «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στη 1η και 7η  Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων». 

                (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

  • Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στην 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων».

                (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

  • Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, για το έργο με τίτλο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ».

 (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

  • Έγκριση παράτασης πολιτιστικών εκδηλώσεων Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

 (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

  • Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Διάνοιξη οδών στην περιοχή “Πευκάκια” Αγίας Παρασκευής».

(Εισηγήτρια ηΑντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη)

  • Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου 2ης τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ιλίου, για το έργο με τίτλο «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ».

        (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος)

  1. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της σύμβασης και όρων σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού (escrowaccount) στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2015» ποσού 5.000.000 ευρώ.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για το έργο με τίτλο «Αποχέτευση ακαθάρτων Δημοτικής Ενότητας Φυλής».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της 2ης τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής ύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πανοράματος Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για τη παροχή υπηρεσίας με τίτλο «Ανάπλαση παιδικών χαρών Δήμου Περάματος».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Βελτίωση – συντήρηση οδών Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Αντωνάκου)

  1. Συγκρότηση επιτροπής της παρ. 3 του άρθρου 33 του Ν. 2971/2001 σχετικά με το τεκμήριο ωφέλειας ιδιοκτητών απαλλοτριούμενων ακινήτων στα πλαίσια του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΔΡΥΟΠΗΣ (ΚΟΜΒΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ) – ΓΑΛΑΤΑΣ (ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ)», προϋπολογισμού 31.000.000,00 €, αναδόχου εταιρείας ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε..

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας για την κάλυψη δαπάνης για τη συμμετοχή των τέκνων του προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2020.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη διεξαγωγή σεμιναρίων συγγραφής σεναρίου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συνδιοργάνωση προγράμματος σειράς συναυλιών με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη)

  1. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση – Ανακατασκευή οδικών τμημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του υφιστάμενου δικτύου γεωτρήσεων που βρίσκεται εντός του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στην περιοχή Κηφισιά Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υφιστάμενου Κομβικού Σταθμού Κινητής Τηλεφωνίας (Κ.Σ.Κ.Τ.) της VODAFONE με κωδική ονομασία θέσης «ΣΦΕΝΔΑΛΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ 1000015», στη θέση «Σφενδάλη», του Δήμου Ωρωπού, της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) της υφιστάμενης δραστηριότητας αποθήκευσης και διακίνησης συσκευασμένων μη επικίνδυνων και επικίνδυνων προϊόντων της εταιρείας «DEI LOGISTICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», η οποία είναι εγκατεστημένη επί της οδού Χίου, στη θέση Άγιος Γεώργιος Ασπροπύργου του νομού Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση των Εγκεκριμένων Περιβαλλοντικών Όρων (ΚΥΑ 126119/8.2.2007) του τμήματος Μεταμόρφωση – Υλίκη του Αυτοκινητόδρομου Πατρών – Αθήνας- Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ) όπως τροποποιήθηκε, ανανεώθηκε και ισχύει ως προς το σχεδιασμό, κατασκευή και λειτουργία του Α/Κ Βαρυμπόμπης με την προσθήκη προσωρινών νέων έργων στον κόμβο των οδών Ελαιών και Ερμιόνης, στην περιοχή Αδάμες του Δήμου Κηφισιάς.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)