Σάββας Αντωνιάδης: «να παραιτηθεί άμεσα (ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ) και να βγει να ζητήσει δημόσια συγνώμη»!

Σύμφωνα με δημοσιευμένη απόφαση της ΕΝΕΒΑΠ (Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής) η σημερινή Αργία του Αγίου Πνεύματος ήταν αργία και για τα καταστήματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Κατά τα φαινόμενα, κατάστημα γνωστής αλυσίδας επιχειρήσεων επέλεξε να λειτουργήσει κανονικά. Σύμφωνα με τα όσα γράφει δημόσια ο κ. Σάββας Αντωνιάδης, παλαιό μέλος της ΕΝΕΒΑΠ, αυτό προκάλεσε την κλήση της Αστυνομίας. Ο κ. Αντωνιάδης κατηγορεί  ως υπαίτιο για την παρουσία της αστυνομίας τον πρόεδρο κ. Βασίλη Τσαγκάρη και ζητά «να παραιτηθεί άμεσα και να βγει να ζητήσει δημόσια συγνώμη»!

Το aparaskevi-images.gr είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον κ. Αντωνιάδη που εμμένει στα όσα δημοσίευσε, όσο και με τον κ. Τσαγκάρη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν στηρίχθηκε από τα καταστήματα, πως στοχοποιήθηκε και πως οι επόμενες κινήσεις του είναι υπό σκέψη. Εμείς δημοσιεύουμε το κείμενο της καταγγελίας που περιγράφει αναλυτικά το συμβάν και αναμένουμε την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΝΕΒΑΠ. Και κρατάμε επιφυλάξεις αν προτίθεται να ακολουθήσει το αίτημα του κ. Αντωνιάδη περί παραίτησης.

*******

ΔΥΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ , ΔΥΟ ΣΚΕΨΕΙΣ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ

Σήμερα στην πόλη μας εξελίχθηκε μια άνευ προηγούμενου υπερβολή με μπόλικη δόση ελευθεριότητος , και μάλλον κίνητρα υπέρμετρης φιλοδοξίας αν όχι κακεντρεχή

Το γεγονός…….
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου , αφού αιτήθηκε την παρουσία της αστυνομίας , ζητώντας να καταγγελθεί ένα συγκεκριμένο πολυκατάστημα της πόλης , και ενώ του έγινε ξεκάθαρο από τα αστυνομικά όργανα ότι δεν μπορούν να γράψουν μόνο ένα , αλλά θα γράψουν και άλλους , ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ !!!!

Τι ήθελε ο περί ου ο λόγος πρόεδρος …..
Να γίνει ο μικρός ήρωας της πόλης , να επιβάλει πρόστιμα στα μη μέλη του πολυκαταστήματα ( λες και είναι η κατάρα της Πόλης μας η μήπως μια ζωντανή ελπίδα θα έλεγα ), αλλά δεν τον ένοιαξε για τα πρόστιμα στα μέλη του …….. ;;
Δηλαδή , ο θεωρητικά προστάτης των μελών του έγινε ο καταγγελων!!!!

Η ουσία ……
Στην κρισιμότερη ώρα επιβίωσης του λιανεμπορίου , μετά από δεκάχρονη ύφεση και κλειστά μαγαζιά για δυο μήνες , λόγω κορονοϊού ο πρόεδρος διαλέγει να υλοποιήσει ένα ξεχασμένο μέτρο δείχνοντας με το δάχτυλο τους παράνομους μαγαζάτορες που αναζητούν αγωνιωδώς την οποία είσπραξη .
Και μην ακούσω ότι το κάνει για όσους έκλεισαν, διότι αφ ενός τα καταστήματα λιανικής δεν έκλεισαν στην πλειοψηφία τους σε όλες τις γειτονιές της πολης και αφ ετέρου τα μέλη που έκλεισαν ( ίσως) αφορούν την παροχή υπηρεσίας , διότι βλέπετε ο σύλλογος από τα παλιά έχει διαφόρων κλάδων μέλη .
Το έκανε επι σκοπού , αναζητώντας τρόπο να δείξει το μεγαλείο του και να δικαιολογήσει την ούτως η αλλιώς ασήμαντη θέση του .
Εκεί επι του πεζοδρομίου παρών σε ραντεβού με τα αστυνομικά όργανα να εφαρμόσει τον νόμο σαν δεύτερη αστυνομία και να μην κάνει πίσω ούτε την τελευταία στιγμή , στην έξυπνη ισσοροπιστικη παρέμβαση των αστυνομικών ( μα θα γράψουμε και άλλους …..) ΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ……

Η ιστορία
Είμαι μέλος στην ΕΝΕΒΑΠ από το 1980 , και σταμάτησα όταν έδωσα το μαγαζί μου στην σύζυγο μου πριν 6 χρόνια
Το έθιμο της αργίας στην πόλη μας είχε μόνο κοινωνικές διαστάσεις και ήταν ευκαιρία φίλοι συνάδελφοι ενός ζωντανού συλλόγου με την προεδρία του Γιώργου Τσαλδαρη και νεότερων ,η να πηγαίνουν εκδρομές η να βρίσκονται όλοι μαζί σε σπίτια και να γλεντούν την ημέρα . Τότε βλέπετε η γειτονιά ήταν μικρή , η δουλειά περίσσευε και όλα λειτουργούσαν .
Έχει καμία σχέση το τότε μετά από 40 χρόνια ;;
Ηταν η ίδια αγορά ;;
Ήταν οι ίδιες συνθήκες ;;
Υπήρξε ποτέ κανείς πρόεδρος σε ρόλο καταγγέλλοντος να δείχνει με το δάχτυλο συναδέλφους του αντί να τους προστατεύει ;;;
Η διαφορά είναι μια , και έχει ονοματεπώνυμο και οι λόγοι της απαράδεκτης πράξης του είναι εξοργιστικοί και μόνο έχουν να κάνουν με την προβολή του , έστω και αρνητική .

Δυο σκέψεις για το τέλος ……
ΕΝΕΒΑΠ
Νιώθω πως πλέον , είναι ένα αδύναμο συνδικαλιστικού τύπου όργανο με παταγώδη έλλειψη παρέμβασης στο ελεύθερο εμποριο και εξ ορισμού αχρείαστο .
Ούτε καν , όπως στο παρελθόν , αποτελεί λάφυρο κομματικών παρατάξεων , ακριβώς γιατί είναι πολύ μικρό
Αν δεν κάνω λάθος οι εκλογές γίνονται από ελάχιστα άτομα και κυρίως φίλους όσων ενδιαφέρονται να εκλεγούν για τα οφίτσια.

Μετά την σημερινή εξέλιξη ……..
Ο πρόεδρος και αφού όπως τηλεφωνικά μου είπε δεν είχε απόφαση διοικητικού συμβουλίου για την πράξη του , πρέπει να παραιτηθεί άμεσα και να βγει να ζητήσει δημόσια συγνώμη
Αν δεν το κάνει οφείλει να το κάνει το ΔΣ της ΕΝΕΒΑΠ
Αν ούτε αυτό αντιδράσει νιώθω πως ήρθε η στιγμή τα μέλη να γυρίσουν την πλάτη τους σε ένα ιστορικό μεν , αλλά παρωχημένο και ξεχασμένο όργανο , καθώς και να εξουσιοδοτήσουν νομικό εκπρόσωπο ( όλοι όσοι γράφτηκαν από την αστυνομία ) για να διερευνήσουν και το πιθανό νομικό αποτύπωμα της παράλογης ενέργειας του προέδρου .

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρον , για όλους ……

Υγ. Τα γράφω από την ψυχή μου και δεν με ενδιαφέρει κανείς διάλογος , το τι πρέπει κατά τη γνώμη μου να γίνει , το έγραψα.

Αντωνιαδης Σάββας

ΔΥΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ , ΔΥΟ ΣΚΕΨΕΙΣ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ Σήμερα στην πόλη μας εξελίχθηκε μια άνευ προηγούμενου υπερβολή…

Posted by Savvas Antoniadis on Monday, 8 June 2020