Άμεση απάντηση του Βασίλη Τσαγκάρη: η ΕΝΕΒΑΠ έχει ως σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου των επαγγελματίων της πόλης

Άμεση απάντηση του προέδρου της ΕΝΕΒΑΠ, κ. Βασίλη Τσαγκάρη, στην καταγγελία του κ. Σάββα Αντωνιάδη και σε όσα καταμαρτυρεί στην ΕΝΕΒΑΠ και στον ίδιο τον κ. Τσαγκάρη.

Όπως αναφέρει “η προσωπική μου θέση είναι ότι η ΕΝΕΒΑΠ οφείλει να προστατεύει τα μέλη της μέσω της τήρησης των Νόμων και όχι για να καλύπτει παρανομίες συναδέλφων.” Και προσθέτει πως οι καταγγελίες “από συνταξιούχους πρωην ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα“.

Αναμένεται έκτακτη συνεδρίαση του Σωματείου κατά την οποία αν δεν υπερψηφιστεί η θέση που αναλύει ακολούθως ο κ. Τσαγκάρης, εκείνος θα οδηγηθεί σε παραίτηση.

Αναβρασμός επικρατεί στην πόλη. Αναμένουμε και άλλες εξελίξεις;

*****

ΑΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΝΕΒΑΠ

Λόγω της παραπληροφόρησης και στοχοποιήσης μου από ορισμένους ιδιοκτήτες καταστημάτων της Αγίας Παρασκευής οφείλω να ενημερώσω για τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αγία Παρασκευή τις τελευταίες μέρες.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι ολοκληρωτική αργία για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με το Άρθρο 18 του ΦΕΚ 268 Α/22.10.1954.

Λόγω του παρατεταμένου κλεισίματος των καταστημάτων για σχεδόν 2 μήνες απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες Αρχές (Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου) τις προηγούμενες ημέρες και ζητήσαμε να υπάρξει μια εξαίρεση για φέτος. Δυστυχώς η απάντηση που λάβαμε την Παρασκευή το μεσημέρι ήταν αρνητική, καθώς ο μοναδικός τρόπος για να εξαιρεθεί το συγκεκριμένο ΦΕΚ είναι μέσω Προεδρικού Διατάγματος.

Ενημέρωσα όπως όφειλα τους συναδέλφους για τις ενέργειες που έγιναν και δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα, ως εκ τούτου θα έπρεπε να κλείσουν τα καταστήματα τους (στάλθηκε ενημερωτική εγκύκλιος και σχετική αφίσα για να τοποθετηθεί στα καταστήματα). Η ένσταση κάποιων συναδέλφων ήταν ότι δεν μπορούμε να κλείνουμε εμείς, όταν οι μεγάλες αλυσίδες ανοίγουν κανονικά και δεν υπολογίζουν καμια ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, ενημέρωσα σχετικά το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής για τη σχετική παραβατικότητα των αλυσίδων. Το πρωί της Δευτέρας και αφού ενημερώθηκα ότι οι συγκεκριμένες αλυσίδες (H&M, Zara Kids, Pull and Bear, Hondos Center) ανοίξανε κανονικά έκανα καταγγελία και ζήτησα να επέμβει η αστυνομία για τα συγκεκριμένα 4 καταστήματα.

Δυστυχώς εκτός από τις αλυσίδες ήταν ανοικτά και άλλα καταστήματα τα οποία καταγράφηκαν από την αστυνομία, ενώ ήταν ενήμερα για την υποχρεωτική Αργία.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

– Η Ενεβαπ – Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής, την οποία εκπροσωπώ σαν πρόεδρος τα τελευταία 5 χρόνια έχει ως σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου των επαγγελματίων της πόλης. Όταν λοιπόν κάποιες επιχειρήσεις κλείνουν λόγω της εφαρμογής κάποιου νόμου του κράτους, η ΕΝΕΒΑΠ οφείλει να τους προστατέψει έναντι των άλλων ιδιοκτητών που θεωρούν ότι είναι υπεράνω των Νόμων και νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν όπως αυτοί θεωρούν σωστό.

– Η καταγγελία έγινε σε αλυσίδες καταστημάτων που δεν μπορούν να είναι μέλη της ΕΝΕΒΑΠ και ουδέποτε έγινε καταγγελία προς κάποιο μέλος της ΕΝΕΒΑΠ (Υπάρχει και σχετική απόδειξη)

– Οι καταγγελίες ότι η Ενεβαπ – Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής είναι “ένα αδύναμο συνδικαλιστικού τύπου όργανο ή ότι οι ενέργειες του Πρόεδρου ενός Φορέα γίνονται για να δικαιολογήσει την ούτως η αλλιώς ασήμαντη θέση του και γίνονται για προσωπική προβολή” από συνταξιούχους πρώην ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Το τελευταίο διάστημα η ΕΝΕΒΑΠ βοήθησε πολλούς συναδέλφους με τις παρεμβάσεις που έκανε και καμία ανάγκη για προβολή δεν είχαμε μέσω της τήρησης του Νόμου.

– Η καταγγελία ότι “ούτε καν, όπως στο παρελθόν, αποτελεί λάφυρο κομματικών παρατάξεων” είναι τιμητικό για εμάς αφού ουδέποτε δεχτήκαμε να πάρουμε οδηγίες απο κάποιο κομματικό φορέα όπως έκανε ο καταγγέλων.

– Τέλος η προσωπική μου θέση είναι ότι η ΕΝΕΒΑΠ οφείλει να προστατεύει τα μέλη της μέσω της τήρησης των Νόμων και όχι για να καλύπτει παρανομίες συναδέλφων. Αυτή την τελευταία θέση μου θα θέσω και στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για να βγει και σχετική ανακοίνωση από το Σωματείο. Αν δεν υπερψηφιστεί τότε θα υποβάλω την παραίτηση μου. Ουδέποτε ενδιαφέρθηκα για να βρίσκομαι σε μία θέση που δε συμβαδίζει με τις άρχες που πρέπει να υπηρετούμε.

Με εκτίμηση,
Βασίλειος Τσαγκάρης
Πρόεδρος ΕΝΕΒΑΠ