Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 9/9

 1. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας «e: Presence.gov.gr».
 2. Συζήτηση – Ενημέρωση και έκδοση ψηφίσματος συνεπεία σχετικού αιτήματος του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας αναφορικά με το πρόβλημα δυσοσμίας στην περιοχή των «Λιπασμάτων».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αντωνάκου)

 • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αντωνάκου)

 • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στον εορτασμό και την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας που διοργανώνει ο Δήμος Σαλαμίνας.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη)

 • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την 1η εκδήλωση του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στην Αίγινα με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια, συνολικού κόστους 7.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.)

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Βιδάλη)

 • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την τεκμηρίωση, φωτογράφιση και ψηφιοποίηση έργων τέχνης σχετικών με τον μεγάλο Φιλέλληνα Λόρδο Βύρωνα από το Μουσείο Φιλελληνισμού, συνολικού κόστους 19.500 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Βιδάλη)

 • Έγκρισησκοπιμότητας και δαπάνης για έκδοση ιστορικού συλλεκτικού λευκώματος της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Βιδάλη)

 • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την Εβδομάδα Αστυνομικού Αθλητισμού 2020.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Βάρσου)

 • Έγκριση σκοπιμότητας για τη συνδιοργάνωση του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου ΑγροτεχνολογίαςAgriBusinessForum 2020 που θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου 2020 στην Αθήνα.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Βοϊδονικόλας)

 • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη διεξαγωγή διαδικτυακών b2b συναντήσεων.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Βοϊδονικόλας)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο 2οFORUM Εθελοντικής Προσφοράς που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Μπαρμπαγιάννη – Αδαμοπούλου)

 1. Τροποποίηση της με αριθμ. 150/2020 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με τίτλο «Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης στα πλαίσια του σχετικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid – 19 α) για την εγκατάσταση Τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης των πολιτών και β) για τη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής και Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών» ως προς την ημερομηνία έναρξης.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βαθιώτης)

 1. Έγκριση της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στο εταιρικό σχήμα για την υποβολή της πρότασης για το έργο PHOSTIR – Community-basedPHOtonics-basedsmartSensing for real-timeurbanpollutionmonitoring Technologies in the mid-IR (PHOSTIR – Τεχνολογίες για καταγραφή σε πραγματικό χρόνο της αστικής ρύπανσης, στηριζόμενες σε κοινοτικούς, έξυπνους αισθητήρες φωτονικής τεχνολογίας του μεσαίου υπέρυθρου φάσματος) στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020.

(Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αικ. Αδαμοπούλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθ. Κατσιγιάννης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ανανέωση – τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του Τελεφερίκ Πάρνηθας» της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ Α.Ε., στο Δήμο Αχαρνών της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ανανέωσης-παράτασης χρονικής διάρκειας ισχύος ΑΕΠΟ του έργου «Επίγειο Κέντρο Δορυφορικών Ζεύξεων της εταιρείας FORTHNET MEDIA A.E., με κωδική ονομασία θέσης «GRC-ATH 13 GRC-ATH 14 GRC-ATH 17» που υφίσταται επί της οδού Μάνης, Κάντζα, Δήμου Παλλήνης, Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της υφιστάμενης αποθήκης βιομηχανικών πεπιεσμένων αερίων και ασετυλίνης της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ GASES ΑΕΒΕ» βρίσκεται επί της Λ. Σχιστού -Σκαραμαγκά 92, στο όρος Αιγάλεω και υπάγεται στο Δήμο Περάματος, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) με τίτλο «Κατάστημα λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών επί των οδών Τερψιθέας 45 & Οδυσσέως, Δήμου Παλαιού Φαλήρου» της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υφιστάμενου εργοστασίου παραγωγής φαρμακευτικών, καλλυντικών &ιατροτεχνολογικων προϊόντων & συμπληρωμάτων διατροφής  της εταιρίας «ΡΑΦΑΡΜ ΑΕΒΕ» που λειτουργεί στη θέση Πούσι – Χατζή του Δήμου Παιανίας της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)