Ο «ΠΑΟΔΑΠ» κράτησε στο ακέραιο τον λόγο του

Έτοιμο το γήπεδο βόλεϋ-μπάσκετ του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, για να το χαρούν οι μαθητές του Σχολείου. Τηρήσαμε στο ακέραιο την υπόσχεσή μας, ότι θα παραδώσουμε τον χώρο καλύτερο απ΄ό,τι ήταν πριν το χρησιμοποιήσουμε για την λειτουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου. Ήταν ένας “λόγος Τιμής”.

Το πρίν

Θα ήθελα να υποβάλλω όμως μια παράκληση-παραίνεση προς τα παιδιά, λαμβάνοντας αφορμή από την φοβερή προσπάθεια που έγινε να αφαιρεθούν εκατοντάδες τσίχλες που υπήρχαν κολλημένες στο παλιό δάπεδο:

Το μετά

Παιδιά, τα Σχολεία και ότι υπάρχει σ΄αυτά, είναι περιουσία όλων των δημοτών και των κατοίκων, όπως και κάθε δημόσια εγκατάσταση ή υποδομή που υπάρχει στον Δήμο. Ανήκει σ΄εσάς, στους γονείς σας, σ΄εμένα, στους γείτονες, σε όλους και σε κάθε έναν ξεχωριστά. Κάθε ζημιά που γίνεται σ΄αυτά, πληρώνεται από τα χρήματα όλων μας έστω και αν δεν τα πληρώνουμε άμεσα αλλά έμμεσα από τους φόρους μας. Κάθε δε φορά που πληρώνουμε, ως Δήμος, χρήματα για αποκατάσταση αδικαιολόγητων ζημιών, αυτά τα χρήματα αφαιρούνται από αυτά που υπάρχουν για να προσθέσουμε κάτι καινούριο. Συνεπώς, θα πρέπει να τα προσέχετε και να τα σέβεσθε σαν να είναι το σπίτι σας. Ας γίνετε, εσείς παιδιά, καλύτεροι απ΄ό,τι ήμασταν εμείς.

(Οι φωτογραφίες είναι από το “πριν” και το “μετά”)

Σπύρος Παπασπύρος

Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ