Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» πραγματοποιεί δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας αβοήθητος. Συμβάλλουμε όλοι μας στην προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες»   

Η Περιφέρεια Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» πραγματοποιεί  δράση τη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 02:00 το μεσημέρι, σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Στόχος, η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλα εβαπορέ, λάδι, ζάχαρη, αλάτι, ντοματοπελτέ, δημητριακά), ειδών ατομικής υγιεινής, ειδών καθαρισμού, πετσετών και κλινοσκεπασμάτων για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας. Θερμή παράκληση, τα κλινοσκεπάσματα να είναι, είτε καινούρια, είτε μεταχειρισμένα, καθαρά, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν από τους συνανθρώπους μας.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο Περιφερειάρχης Αττικής απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες και όλους τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης να συμβάλλουν στην προσπάθεια ενίσχυσης των πληγέντων.

 Όπως επισημαίνει η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της προσπάθειας προκειμένου κανένας συνάνθρωπος μας να μην μείνει αβοήθητος.

Σημεία δράσης

Τα σημεία δράσης, στα οποία θα συγκεντρωθεί το υλικό, είναι τα εξής:

Γλυφάδα, στην εκκλησία των Αγίου Κων/νου και Ελένης,

Δάφνη-Υμηττό, στην Πλατεία Δημαρχείου Δάφνης και στην Πλατεία Παλαιού Δημαρχείου Υμηττού,

Ζωγράφου, στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα,

Ηλιούπολη, στην Πλατεία Φλέμινγκ,

Καλλιθέα, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου,

Μαρούσι, στο σταθμό του ΗΣΑΠ,

Νέα Ιωνία, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Νέα Σμύρνη, στον Πολυχώρο «ΓΑΛΑΞΙΑ»,

Νέο Ψυχικό, στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας.

Αγία Παρασκευή, στην ομώνυμη Πλατεία,

Αμπελόκηποι, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου,