Νέα μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας 12.30 – 05.00π.μ. στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές – χρήση μάσκας παντού

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απήυθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας σήμερα σε νέο αρνητικό ρεκόρ με 882 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Στόχος, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι  να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. «Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός».

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. ««Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες. Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου.

Παράλληλα έκανε έκκληση τους νεότερους να προσέχουν. Και να κρατούν αποστάσεις από τους  γονείς και τους παππούδες τους, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι έχουν συμπτώματα. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν είναι επιλογή του ένα γενικό lockdown και τόνισε ότι θα επεκταθεί η τηλεργασία. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει, πρόσθεσε, να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση. «Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή παρέχει αναγκαία ρευστότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται. Και ένα νέο πρόγραμμα τις επιδοτεί πλήρως για 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Ενώ η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης έρχεται και αυτή να ανακουφίσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα.».

Πηγή: mixanitouxronou.gr