Δόθηκε στο κοινό η πεζογέφυρα του Αλίμου, εμείς πότε;

Επιτέλους, δόθηκε στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα του Αλίμου το μεσημέρι της  23ης Οκτωβρίου 2020, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου και του δήμου και μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής. 

Ο Δήμος Αλίμου ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής που κάλυψε τη δαπάνη για το έργο και το υπουργείο Υποδομών που ανέλαβε την τεχνική επίβλεψη της κατασκευής, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και όλους τους πολίτες του Αλίμου για την πολυετή υπομονή και συνεργασία τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κατασκευή της πεζογέφυρας Αλίμου που εντάσσεται στο έργο κατασκευής και άλλων πεζογεφυρών στην Αθήνα, εγκρίθηκε με Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, επικαιροποιήθηκε και ξεκίνησε επί Ρένας Δούρου και παραδόθηκε με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη. Ούτε το γεφύρι της Άρτας…

Ευχής έργο η πεζογέφυρα του Παλαιού Φαλήρου θα δοθεί στους πολίτες σε συντομότερο χρόνο

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Υποδομών, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο τέως Δήμαρχος Π. Φαλήρου και νυν βουλευτής, Διονύσης Χατζηδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου και ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Από τη Δημοτική Αρχή παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανος Διαμαντής, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Αλεξόπουλος, Αρτέμης Καραμολέγκος, Γιάννης Αντωνάκης Γιώργος Μακαριγάκης,Γιάννης Βέργης, Γιάννης Μαριόλης,Δημήτρης Μαργέτης, ΕύηΔουδωνή, Ευάγγελος Ευαγγελίου και ο επικεφαλής του «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ ΚώσταςΧαρίτος.
 Βασίλης Σπανάκης: “Η πεζογέφυρα του Αλίμου είναι ένα έργο που είχε ανάγκη η περιοχή”

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας πεζογέφυρας του Αλίμου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο τομέα της Αθήνας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, επισκέφτηκε το έργο και προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

“Από σήμερα χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής του Αλίμου θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο παραλιακό μέτωπο μέσω της νέας πεζογέφυρας που βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου. Είναι ένα έργο που είχε ανάγκη η περιοχή, ένα έργο που θα δώσει τη δυνατότητα ώστε οι κάτοικοι του Αλίμου να έχουν πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο με ασφάλεια. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συνέπεια απέναντι στον Έλληνα πολίτη και στους κατοίκους του Νότιου τομέα, συνεχίζει τα έργα υποδομής”.

σ.σ. Και η δικιά μας πεζογέφυρα στην Ευγγελισστρίας & Πλατεία Πέτρουλα θα γίνει σαν το γεφύρι της ΑΡΤΑΣ

Πηγή: vimaonline