Η Αγιοπαρασκευώτισα Ελένη Σγούρου πήρε το 2ο Βραβείο 5o Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Πιάνου

Συγχαρητήρια στην 13χρονη Αγιοπαρασκευώτισα Ελένη Σγούρου για το 2ο Βραβείο που απέσπασε στον 5o Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Πιάνου του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος που διοργανώθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020. Η Ελένη (Έλλη) είναι μαθήτρια της Β Γυμνασίου και της Ανωτέρας Σχολής του Εθνικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής στην τάξη της Χριστίνας Μαστρογιάννη όπου από πολύ μικρή έχει δείξει το εξαιρετικό ταλέντο της στο πιάνο.

Αποτελέσματα 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2020 Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδας

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, υπηρετώντας τα ιδανικά του Πολιτισμού και θέλοντας να καταστεί αρωγός των νέων μουσικών ταλέντων της πατρίδας μας, πραγματοποίησε τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής, για το έτος 2020, με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου. 

Ο διαγωνισμός ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο 2020 με τη συνδρομή της ΕΡΤ στους χώρους του Ραδιομεγάρου και αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα (lockdown), για τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού. Η ασφαλής και επιτυχής διεξαγωγή του στις νέες ημερομηνίες, σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς περιορισμούς, αποτέλεσε για τον Όμιλο ισχυρή δέσμευση και ηθική υποχρέωση απέναντι στα νέα παιδιά και τις οικογένειές τους,  που μας εμπιστεύθηκαν με τη συμμετοχή τους.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 75 έφηβοι και ενήλικες (12 ως 30 ετών) μαθητές, σπουδαστές και απόφοιτοι Ωδείων, Μουσικών Σχολών και Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: Πιάνο, Κλασικό Τραγούδι, Παραδοσιακό Τραγούδι, Έγχορδα, Κιθάρες και Πνευστά. Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος λόγω του εξαιρετικού επιπέδου των διαγωνιζομένων στην κατηγορία «Πιάνο εφήβων» και μετά από πρόταση της κριτικής επιτροπής, για να μην υπάρξουν αδικίες στην απονομή βραβείων λόγω πολύ υψηλών βαθμολογιών, αποφάσισε τον διαχωρισμό της κατηγορίας σε δύο ηλικιακές υποκατηγορίες (12 – 15 ετών και 15 – 18 ετών), απονέμοντας τα αντίστοιχα βραβεία – επαίνους.

Τις επιτροπές του διαγωνισμού πλαισίωσαν κορυφαίοι σολίστες και εξάρχοντες των μεγάλων ελληνικών ορχηστρών, διακεκριμένοι λυρικοί τραγουδιστές, έμπειροι μουσικοί παιδαγωγοί, που στάθηκαν με εκτίμηση και αγάπη στους διαγωνιζόμενους, συγχαίροντας την προσπάθεια, το καλλιτεχνικό επίπεδο και το ήθος τους.

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους, αναγνωρίζοντας την επίπονη και καθημερινή μελέτη και άσκηση καθώς και την αγάπη με την οποία υπηρετούν το όνειρό τους. Ευχή μας, ο διαγωνισμός αυτός να είναι η αφετηρία μιας λαμπρής πορείας τους στη μουσική.

Ευχαριστεί δε, τα μέλη των επιτροπών, αναγνωρισμένους και καταξιωμένους μουσικούς και καθηγητές μουσικής κ.κ. Ντόρα Μπακοπούλου, Μάνια Βλαχογιάννη, Αντώνη Καρατζίκη, Δήμητρα Μαντζουράτου, Μιχάλη Παπαγεωργίου, Κριστίν Τοκατλιάν, Μιρέλα Ρούτση – Μαντά, Ζήσιμο Σουλκούκη, Στέλλα Τσάνη, Γιάννη Γεωργιάδη, Σόνια Μιλένκοβιτς, Ζαφειρώ Χατζηφωτίου, Νάντια Καραγιάννη, Βασιλική Καραγιάννη, Αντώνη Κορωναίο, Ανδρέα Κουλουμπή, Μαρία Αναγνωστοπούλου, Βασίλη Μαστοράκη, Ελένη Πάπαρη, Μιχάλη Σουρβίνο, Εύα Φάμπα, Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, Κώστα Νούσια, Θανάση Σκαρλάτο, Χρήστο Ωραιόπουλο, Στάθη Μαυρομάτη, τον Κύπριο μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου και τον πρόεδρο του διαγωνισμού, συνθέτη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Δημήτρη Παπαδημητρίου, για την αμέριστη υποστήριξη και την αγάπη με την οποία περιέβαλαν τα παιδιά.

Σε μεταγενέστερο χρόνο και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες διασφάλισης της δημόσιας υγείας από την πανδημία, θα οριστεί ημερομηνία για την απονομή των βραβείων – επαίνων και συναυλία όπου θα ερμηνεύσουν οι διακριθέντες,  για την οποία θα υπάρξει νέα, ξεχωριστή ανακοίνωση.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΕΓΧΟΡΔΑ  ΕΦΗΒΩΝ (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο )
Επιτροπή: Γιάννης Γεωργιάδης, Μιρέλα Ρούτση – Μαντά, Ζήσιμος Σουλκούκης, Στέλλα Τσάνη, Γιάννης Χατζηλοϊζου.

1ο Βραβείο: ΧΑΝΤΖΑΡΗ  ΕΡΑ του Γκεντιάν – 13 ετών – Χαλάνδρι (Βιολοντσέλο)

2ο Βραβείο: ΓΚΑΝΑ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Αργυρίου – 18 ετών – Λάρισα (Βιολί)………

Δείτε τα υπόλοιπα αποτελέσματα ΕΔΩ.