O ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει για νέους υποψήφιους Δημάρχους-Περιφερειάρχες

Σε δύσκολη φάση βρίσκει η νέα χρονιά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενόψει των επικείμενων εκλογών στις οργανώσεις του κόμματος, αλλά και του κρίσιμου συνεδρίου το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί όταν οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέψουν, ο πρόσφατος ανασχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη χτύπησε το καμπανάκι των πρόωρων εθνικών εκλογών με τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινά με δειλά βήματα την συγκρότηση ψηφοδελτίων.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που το γραφείο προέδρου αναζητά νέα και άφθαρτα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναδύεται και το ζήτημα εκπροσώπησης του κόμματος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Την συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα άνοιξαν οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δεν έχουν σταματήσει να εκφράζουνν παράπονα στην ηγεσία του κόμματος, τόσο για τη γενικότερη αντιπολιτευτική γραμμή κατά την περίοδο της πανδημίας, όσο και για την έλλειψη ατζέντας για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Η αδιαφορία μάλιστα που επιδεικνύει η Κουμουνδούρου απέναντι στην Αυτοδιοίκηση απασχόλησε και μια από τις πρόσφατες συνεδριάσεις του κόμματος, με έμπειρο στέλεχος στα ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δηλώνει πως «αν συνεχίσει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο ότι θα επαναληφθεί η ιστορία του 2019».

Οι προηγούμενες εκλογές για τους ΟΤΑ το 2019, όπου έληξαν με κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στις περιφέρειες και τους περισσότερους δήμους της χώρας, η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωπαϊκές κάλπες, αλλά και η επακόλουθη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές προκάλεσαν σοβαρούς τριγμούς στην Κουμουνδούρου, με το ζήτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κομματικής αναδιοργάνωσης.

Ωστόσο, σχεδόν δύο χρόνια μετά η ανεπάρκεια της αυτοδιοικητικής εκπροσώπησης της Κουμουνδούρου στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, αλλά και η ένδεια υποψηφίων για κάλπες του 2023 προκαλούν πονοκεφάλους στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Άλλωστε, η εμπειρία των προηγούμενων εκλογών, όπου όπως θυμόμαστε οι περισσότεροι εκλεκτοί της Κουμουνδούρου για τους δήμους της χώρας αποποιήθηκαν το χρίσμα του τότε κυβερνώντος κόμματος ενώ οι υποψήφιοι στις περιφέρειες – η πλειοψηφία τους προερχόμενοι από την ευρύτερη κεντροαριστερά- ηττήθηκαν κατά κράτος, δίδαξε πως οι στρατηγικές επιλογές του κόμματος απαιτούν πολύ ψάξιμο.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα έχει στηθεί ομάδα κρούσης για την αναζήτηση άφθαρτων υποψηφιοτήτων που θα οδηγήσουν το κόμμα στις αυτοδιοικητικές κάλπες. Η εν λόγω ομάδα υπό τον διευθυντή του γραφείου προέδρου Μιχάλη Καλογήρου, τον τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη και του Μίλτο Χατζηγιαννάκη αναζητά τα στελέχη εκείνα που θα ανανεώσουν την αυτοδιοικητική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια.

Μέχρι στιγμής, όπως πληροφορούμαστε, το ψάρεμα υποψηφίων δεν αποφέρει καρπούς , καθώς οι προτάσεις των προεδρικών πέφτουν στον τοίχο των «βετεράνων».

Στοίχημα μάλιστα για να μην επαναληφθεί η πικρή ιστορία του 2019 είναι η δεξαμενή που θα αντληθούν τα νέα ονόματα, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ για τις παραδοσιακά γαλάζιες περιφέρειες βολιδοσκοπούν στελέχη προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ, γεγονός που προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια και γκρίνια ανάμεσα στους συντρόφους.

Πηγή ; parapolitika