Τίμος Κωστόπουλος: Η απόφαση του δικαστηρίου για το ΟΤ 119 μας φέρνει πιο κοντά στην κατασκευή του σχολείου

Αίσιο τέλος για το Δήμο Αγίας Παρασκευής είχε η δικαστική διαμάχη με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου στο Ο.Τ. 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή). Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών πλέον ανοίγει το δρόμο για την απαλλοτρίωση του χώρου και τη δημιουργία εκεί σχολικού συγκροτήματος που έχει ανάγκη η περιοχή και κατ’ επέκταση ο Δήμος.

Το οικονομικό κομμάτι της όλης διαδικασίας υπήρξε σαφώς πολύ σημαντικό, αφού έδινε το αβαντάζ στο Δήμο να υποστηρίξει τη θέση του. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το βάρος της εξασφάλισης των χρημάτων έπεσε στην Αντιδημαρχία Οικονομικών και δη στον Αντιδήμαρχο κ. Τίμο Κωστόπουλο. Εκείνος ήταν που ανέλαβε το δύσκολο έργο των επαφών με τα τραπεζικά καταστήματα. Με εντατικές διαπραγματεύσεις και προσωπική επιμονή πέτυχε εντέλει από τη μια τη λήψη του δανείου και από την άλλη τους ευνοϊκότερους όρους προς όφελος του δήμου (μικρότερο επιτόκιο του αρχικού και μικρότερη τοκοχρεωλυτική δόση).  

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε σχόλιό του, για τις συνεχείς διαπραγματεύσεις με την τράπεζα είχε αγαστή συνεργασία με τον Νομικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Λαζουρά και την Οικονομική Υπηρεσία. Ο κ. Κωστόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνεχή προσωπική επικοινωνία που είχε με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και ιδίως με την πρόεδρο κ. Μαρία Ξυνογαλά.

Όσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Κωστόπουλος μιλάει για «άλλη μία επιτυχία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία με πλήρως αιτιολογημένες και τεκμηριωμένες απόψεις προς το Δικαστήριο αντέκρουσε την προσφυγή».

Ειδικότερα το σχόλιο του κ. Κωστόπουλου έχει ως εξής:

«Με την πρόσφατη υπ’ αριθμ.1334 /18-02-2021 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, απορρίφθηκε η προσφυγή της ιδιοκτήτριας, για την άρση του χαρακτηρισμού του ακινήτου ΟΤ 119 ως χώρου σχολείου.

Το γεγονός αυτό αποτελεί, άλλη μία επιτυχία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία με πλήρως αιτιολογημένες και τεκμηριωμένες απόψεις προς το Δικαστήριο αντέκρουσε την προσφυγή και παράλληλα φέρνει πιο κοντά τον στόχο, της κατασκευής σχολικού συγκροτήματος στο ακίνητο αυτό, που αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου και των πολιτών της περιοχής.

Για την απαλλοτρίωση του ακινήτου αυτού ο Δήμος μας, με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμφώνησε την λήψη δανείου 2.700.000,00€ απαραίτητη προϋπόθεση για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.

Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου μας κ. Γιώργο Λαζουρά και την Οικονομική Υπηρεσία, για τις συνεχείς διαπραγματεύσεις που είχαμε με την τράπεζα, για την λήψη του δανείου καθώς και την Ένωση Γονέων που συνέβαλε και αυτή στην εν λόγω απόφαση. Άλλωστε με την Πρόεδρο κ. Μαρία Ξυνογαλά εγώ προσωπικά ήμουν σε συνεχή επικοινωνία σχετικά με το θέμα του δανείου.

Προχωράμε ΜΑΖΙ! Γιατί η Αγία Παρασκευή είναι η ΠΟΛΗ ΜΑΣ!!!»