Τριήμερο 23-24-25/2 θα γίνει αναλυτική παρουσίαση στους δήμους των έργων και δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης

x-default

Η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει την παρουσίαση του προγράμματος του ΥΠΕΝ για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η συνάντηση θα γίνει διαδικτυακά το τριήμερο 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2021. Στόχος της συνάντησης που θα γίνει ανά ομάδες όλων των Δήμων της χώρας είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση ως προς τους άξονες και τις επιλέξιμες δράσεις του προγράμματος με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία τους μέχρι την επίσημη έναρξη των σχετικών προσκλήσεων.

Στην συνάντηση της Τρίτης 23ης Φεβρουαρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός, Νικόλαος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , Δημήτρης Παπαστεργίου.


Η ΚΕΔΕ δίνει μεγάλη σημασία στην συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ταμείο ανάκαμψης και έχει εγκαίρως καταθέσει κείμενο στα αρμόδια υπουργεία με έμφαση σε πολιτικές που στόχο έχουν:

Η ΚΕΔΕ προτείνει παρεμβάσεις και έργα που είναι ρεαλιστικά, εφαρμόσιμα και κοστολογημένα και μπορούν να συμβάλουν στην ουσιαστική και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εθνικής και τοπικής οικονομίας. Προτείνει οριζόντιες δράσεις που στόχο έχουν τόσο την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων όσο και την αποκέντρωση.

Είναι ένα σχέδιο που αναδεικνύει την εξωστρέφεια και το σύγχρονο πρόσωπο της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, που πιστεύει στον εαυτό της και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι Δήμοι μας.

Το σχέδιο αυτό, που αποτελεί τη θετική συμβολή της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην εθνική προσπάθεια, σε συνδυασμό με μια σειρά από απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα από την Κεντρική Κυβέρνηση (αλλαγή του νόμου για τις προμήθειες, διοικητική μεταρρύθμιση, κλπ ), θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών.

Το Πρόγραμμα των Συναντήσεων

Λίστα Συμμετεχόντων Δήμων – 23.02.21

Λίστα Συμμετεχόντων Δήμων – 24.02.21 (Α’ Συνεδρία)

Λίστα Συμμετεχόντων Δήμων – 24.02.21 (Β’ Συνεδρία)

Λίστα Συμμετεχόντων Δήμων – 25.02.21 (Α’ Συνεδρία)

Λίστα Συμμετεχόντων Δήμων – 25.02.21 (Β’ Συνεδρία)