Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος: Παρακαλούνται οι δημότες να μην βγάζουν επιπλέον κλαδιά

Οι στιγμές που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, ήταν  πραγματικά πρωτόγνωρες για όλους μας. Πεσμένα δένδρα σε πολλά σημεία της πόλης μας, κλαδιά που κρέμονταν επικίνδυνα από πεύκα και ευκάλυπτους, πραγματικά ατελείωτα. Παρ όλα αυτά, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εκτός των δικών της μηχανημάτων 1 GCB 1 φορτηγό  1 αρπάγη,  και ένα καλαθοφόρο – γερανό για κοπές κλαδιών, για να μπορέσει να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις ανάγκες αυτές, προχώρησε σε σύμβαση με εργολάβο και διέθεσε 3 GCB  4 φορτηγά 1 αρπάγη ακόμα, και έναν γερανό υψηλόκορμων δένδρων.

Ο παραπάνω εξοπλισμός, επιχειρεί καθημερινά από τις 07.30 έως και 11.30 το βράδυ. Οι υπάλληλοι του Δήμου καταβάλουν κάθε προσπάθεια να καθαριστεί η πόλη, σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να ξαναέρθουμε στην καθημερινή κανονικότητα.                                       

Δυστυχώς όμως παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Οι δρόμοι που καθαρίστηκαν, να γεμίζουν ξανά με όγκους κλαδιών, από κηπευτικά κλαδέματα.                                                                         

Παρακαλούμε τους δημότες μας, να μην βγάζουν επί πλέον κλαδιά, μέχρι να μαζευτεί ο τεράστιος όγκος που υπάρχει ήδη στους δρόμους.

Ελένη Δάβαρη

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος