Η Google για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η ελληνική σημαία στο σημερινό doodle της Google που είναι αφιερωμένο στην 25η Μαρτίου

Το σημερινό Doodle τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, κατά την οποία το έθνος ξεκίνησε την εκστρατεία του για ανεξαρτησία ενάντια σε τέσσερις αιώνες οθωμανικής κυριαρχίας.

Η ελληνική σημαία, ένα στεφάνι ελιάς και το μπλε χρώμα στα γράμματα της Google συνθέτουν το σημερινό ειδικό επετειακό doodle, που δημιουργήθηκε αυτή τη φορά για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

«Χαρούμενη 25η Μαρτίου, Ελλάδα!»

Στο σχετικό κείμενο που συνοδεύει το doodle, η Google αναφέρει πως «η φετινή 25η Μαρτίου αποτελεί τη 200ή επέτειο από την κήρυξη της ελληνικής Επανάστασης – ενός αγώνα για κυριαρχία που κορυφώθηκε όταν ο Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης στη Μονή της Αγίας Λαύρας. Μέσω του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου του 1830, η Ελλάδα αναγνωρίστηκε επίσημα ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος».


«Προς τιμήν αυτής της ημέρας, η γαλανόλευκη ελληνική σημαία, που απεικονίζεται στο Doodle, κυματίζει αγέρωχη ως σύμβολο ελευθερίας και αλληλεγγύης. Σήμερα, η ιστορία, η απελευθέρωση και η εξέλιξη της χώρας κατά τα τελευταία 200 χρόνια τιμάται με εκδηλώσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο», προσθέτει.