Γ.Σ.Α.Π.: Γιορτή αποχαιρετισμού της Λάουρας

Την Κυριακή 13/06 στο γήπεδο Κοντοπεύκου αποχαιρετίσαμε την Λάουρα Νιτουλέσκου , έναν από τους θρύλους του Ευρωπαϊκού μπάσκετ Γυναικών και προπονήτρια των Ακαδημιών του ΓΣΑΠ από το 2015.

 Η Λάουρα φεύγει από την Ελλάδα για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους και επανεγκαθίσταται στην πατρίδα της την Ρουμανία.

Κάτοικος Αγίας Παρασκευής από το 2004, όταν παντρεύτηκε τον Αγιοπαρασκευιώτη Παναγιώτη Ερμήλιο, μητέρα από το 2015 του Αλέξανδρου-Ηλία Ερμήλιου, αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΓΣΑΠ  το 2008-2011, οπότε και τερμάτισε την γεμάτη τρόπαια και διακρίσεις καρριέρα της.

Γεννήθηκε το 1971 στο Μπρασώβ της Ρουμανίας και από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το μπάσκετ.

Δις πρωταθλήτρια Ρουμανίας σαν κορασίδα(1986 και 1987) και σαν νεάνιδα (1988, 1989), τρεις φορές πρωταθλήτρια Ρουμανίας (1993, 1996, 1998), τέσσερις φορές αναδείχτηκε καλύτερη παίκτρια της Ρουμανίας. Ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων το 1989 και χάλκινο το 1990. Δέκα επτά χρόνια  βασικό στέλεχος της Εθνικής Ρουμανίας με πάνω από 400 συμμετοχές.

Αγωνίστηκε σε ομάδα της Ουγγαρίας με την οποία κατέκτησε την Τρίτη θέση στην Ευρωλίγκα Γυναικών(1997-98). Έπαιξε στην Γαλλία (Μαρσέϊγ), στο Βέλγιο(πήρε το ντάμπλ), στην Βουλγαρία (κύπελο).

Στην Ελλάδα εκτός του ΓΣΑΠ, αγωνίστηκε και στην Α1 Γυναικών με τις ομάδες Αστέρα Εξαρχείων, Θρίαμβο Αθηνών και Άρη Θήβας.

Από το 2017 υπήρξε και προπονήτρια καλαθοσφαίρισης στα Δημοτικά σχολεία της πόλης μέσα από τα προγράμματα των Συλλόγων Γονέων και του ΠΑΟΔΑΠ με τεράστια επιτυχία.

Έχει πτυχίο του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου στα οικονομικά (management-marketing) και πτυχίο της αντίστοιχης με τα ΤΕΦΑΑ σχολής, επίσης  του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου. Η ΓΓΑ της αναγνώρισε δίπλωμα προπονητή καλαθοσφαίρισης Α κατηγορίας.

Στην γιορτή μας την Λάουρα αποχαιρέτησαν οι μικρές της αθλήτριες με έκδηλη συγκίνηση. Ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ Γιώργος Καράμπελας στην σύντομη ομιλία του τόνισε ότι το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο, αλλά η πόρτα του συλλόγου θα είναι πάντα ορθάνοιχτη για αυτήν. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος την ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στα παιδιά της πόλης μέσα από τα προγράμματα σχολικού αθλητισμού, ενώ η κ. Μαρία Ξυνογαλά, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, στην ομιλία της τόνισε την μοναδική  προσφορά της στην εκμάθηση της καλαθοσφαίρισης από τα αγόρια και τα κορίτσια των δημοτικών σχολείων της Αγίας Παρασκευής.

Ο ΓΣΑΠ της απένειμε ένα κόσμημα με τον λογότυπό του και οι αθλήτριες των Ακαδημιών μία φανέλα του συλλόγου με τις υπογραφές τους, ενώ οι παγκορασίδες της πρόσφεραν μία ανθοδέσμη.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…

Στις 03.11.20 εκδώσαμε το τελευταίο προ locΚdown δελτίο τύπου του ΓΣΑΠ. Σε αυτό εκφράσαμε τις ανησυχίες μας  τόσο για την απόφαση αναστολής όλων των πρωταθλημάτων, κυρίως όμως για την απόφαση αναστολής της ομαδικής άσκησηςσε κλειστούς και ανοικτούς χώρους επ’ αόριστον. Το γεγονός αυτό επέφερε απροσδιόριστες ακόμα επιπτώσεις στους αθλητές και στα σωματεία, αλλά κυρίως στην ψυχολογική ισορροπία της νεολαίας ειδικά και της κοινωνίας γενικότερα. Η «ζωή εν τάφω» για επτά συνεχείς μήνες,  η διστακτική επανεκκίνηση των προπονήσεων και οι καταστάσεις που ζήσαμε ελπίζουμε να αποτελέσουν έναν εφιάλτη που πέρασε, να μείνουμε όλοι υγιείς και να μην πάει χαμένη η δουλειά και η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Όσον αφορά την αγωνιστική δραστηριότητα, αυτή περιορίστηκε μόνο στις ομάδες κορασίδων και Νεανίδων της Α κατηγορίας, στην οποία ανήκουν οι ομάδες μας, με ένα σύστημα νοκ-άουτ αγώνων , το οποίο για τις κορασίδες μας ξεκίνησε στις 12/06/21 και για τις νεάνιδές μας θα ξεκινήσει στις 05/07.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετέχουν 8 ομάδες οι ΠΑΟ, ΓΣΑΠ , ΜΕΛΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΙΑ, ΓΕΡΑΚΑΣ, ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΙΑΣΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ και ΙΩΝΙΚΟΣ. Η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με την ομάδα του Αιγάλεω(Μελάς) και σε περίπτωση που προκριθούμε στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουμε την νικήτρια ομάδα του ζευγαριού ΜΕΛΙΣΣΙΑ –ΓΕΡΑΚΑΣ.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : ΜΕΛΑΣ Αγ. Ελευθ. – ΓΣΑΠ : 47-58

Δεκάλεπτα 13-17, 9-17, 9-16, 16-8

Μετά από την επτάμηνη αποχή από τους αγώνες, οι κορασίδες του ΓΣΑΠ επέστρεψαν στις αγωνιστικές δραστηριότητες με αντίπαλο την ομάδα του Μελά Αγ. Ελευθερίου σε διπλούς αγώνες νοκ άουτ. Η ομάδα μας ξεκίνησε μουδιασμένα  απέναντι στον μαχητικό Μελά αλλά προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο (13-17). Στη συνέχεια επέβαλε το ρυθμό της με το ημίχρονο να κλείνει 22-34. Στο 3ο δεκάλεπτο η διαφορά μεγάλωσε φτάνοντας στους 19 πόντους και το τελικό σκορ βρήκε νικήτρια την ομάδα μας με 47-58. 

Συγχαρητήρια στα κορίτσια και των δύο ομάδων παίξανε ωραίο μπάσκετ παρά την πολύμηνη αποχή!

Επόμενος αγώνας το Σάββατο 19/6/21 στις 16:30 εντός έδρας με αντίπαλο και πάλι την ομάδα του Μελά Αγ. Ελευθερίου.

ΓΣΑΠ (Χατήρας): Χατήρα,  Χριστοπούλου, Μητροπούλου, Κανιστρά, Μήτση, Παλάσκα, Τριανταφύλλη, Αλεξάνδρου, Δασκαλάκη, Κανιστρά, Λιάρου, Τοτόση