Πρωταθλητής Ελλάδας Futsal League 2020-2021 ο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ – Άνοδος στην Α’ Εθνική (VD)

Greek Futsal League Champions 2020-2021

Campeões da Liga Futsal do Grécia 2020-2021

Πρωταθλητές Ελλάδας Futsal League 2020-2021

Στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής του ποδοσφαίρου σάλας κατάφερε να ανέβει ο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Αγίας Παρασκευής.

Και ναι είναι Πρωταθλητές της Futsal League!

Μετά την δυνατή νίκη επί της Αναγέννησης Θρακομακεδόνων με 4-3 στην παράταση (3-3 κανονικός αγώνας) οι πόρτες της Stoiximan Futsal Super League για την επόμενη αγωνιστική περίοδο άνοιξαν διάπλατα για την Αγιοπαρασκευιώτικη ομάδα που έπαιξε με ψυχή, επιβλήθηκε και πανηγύρισε δίκαια.

Στο Final-4 που διεξήχθη στο Καρπενήσι με την αρωγή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρπενησίου, ο ΑΟ Πήγασος νίκησε αρχικά στα ημιτελικά την αξιόμαχη Α.Ε. ΨΥΧΙΚΟΥ με σκορ 3-1 σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η νίκη αυτή τον έστειλε στον τελικό του Πρωταθλήματος της Β’  Εθνικής κατηγορίας.

Η προσήλωση στο στόχο, η δύναμη ψυχής και η εντατική προετοιμασία έφεραν την ομάδα στο Καρπενήσι σε έναν αγώνα για γερά νεύρα και στο Final-4. Με την παρθενική του χρονιά στην Β’ Εθνική και σε μια προετοιμασία που ουσιαστικά ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο ΑΟ Πήγασος Αγ. Παρασκευής έφτασε στην κορυφή του Πρωταθλήματος. Χαμόγελα και συγκίνηση χαρακτήρισαν τη λήξη του νικηφόρου αγώνα.

MVP του τουρνουά ανακηρύχθηκε ο Ορέστης Μεχίλλης του Πηγάσου κόντρα στις όποιες προβλέψεις.

Η σύνθεση της ομάδας: Χαραλαμπίδης Νίκος (τερ/κας), Χαραλαμπίδης Αλέξανδρος, Τσιακαλάκης Πάνος, Σουλής Δημήτρης, Καπρής Βασίλης, Τσιριγώτης Δημήτρης, Μποντιώτης Θανάσης, Ατσόγλου Δαμιανός, Μεχίλλης Ορέστης, Κοκκινίδης Μιχάλης, Μαργαρίτης Δημήτρης, Nogaro Matheus.

Τα γκολ του τελικού έβαλαν: Μεχίλλης Ορέστης 2, Χαραλαμπίδης Αλέξανδρος  1 και Τσιακαλάκης Πάνος 1

Ακολουθεί το βίντεο του αγώνα, με τις δηλώσεις του προπονητή κ. Αυγουστίνου Κάτσαρη, του προέδρου της ΠΕΠΣ κ. Νίκου Αυλωνίτη, των παικτών της ομάδας Παναγιώτη Τσιακαλάκη και Ορέστη Μεχίλλη,  τους πανηγυρισμούς και την απονομή.

Μαζί τους στην αποστολή ήταν και ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γιάννης Μαραγκός που στήριξε την ομάδα σε όλη την πορεία ανόδου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα δεν έλαβε ποτέ καμία στήριξη από το Δήμο Αγίας Παρασκευής και ιδίως από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, η οποία είχε πει το επικό “κάνουμε κι εμείς κάποιες πολιτικές επιλογές” (Δ.Σ. 27/2/2018), όταν δεν συμπεριέλαβε το σωματείο σε αυτά που επιχορηγούσε, παρόλο που το δικαιούνταν νόμιμα.