“Νέα Αρχή”: Στην καθαριότητα του Δήμου χωρίς μέσα ατομικής προστασίας οι εργαζόμενοι

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” . Τα όσα αναγράφονται, οι θέσεις, οι απόψεις, στην ανακοίνωση για τα ΜΑΠ των εργαζομένων εκφράζουν καθαρά και μόνο τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς της και δεν υιοθετούνται απαραίτητα από το aparaskevi-images.gr.

///////////////

ΝΤΡΟΠΗ

Άφησαν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου μας χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας για δύο χρόνια και σε όλη την περίοδο της πανδημίας!!! Και επί πλέον για μεγάλο διάστημα απλήρωτες υπερωρίες και νυκτερινή εργασία!!!

Ασκήσαμε στην διοίκηση Ζορμπά σφοδρή κριτική για αυτό το θέμα  και είχαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο διαβεβαιώσεις κατά καιρούς ότι θα καταβάλλουν τα χρήματα για τα ΜΑΠ, θα τακτοποιήσουν άμεσα τις εκκρεμότητες των υπερωριών  και φυσικά ακούσαμε τα γνωστά επιχειρήματα συμψηφισμού με το παρελθόν. Και «οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν». Είναι η μόνιμη επωδός. Περιμέναμε μία ΣΥΓΝΩΜΗ, ή έστω μία πράξη αυτοκριτικής αφού η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ και η ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ είναι άγνωστες έννοιες γι’ αυτούς.  Γαντζωμένοι στην “καρέκλα” δεν καταλαβαίνουν τίποτε.

Φταίει η ανικανότητα, η ασχετοσύνη, η έλλειψη συντονισμού,  η αναλγησία,  η “τιμωρία γιατί κοντράρουν τον Δήμαρχο” ή όλα μαζί; Κανείς δεν ξέρει. Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που βιώνουμε. Η παραβίαση της νομοθεσίας και η καθυστέρηση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας. Έτσι αντιλαμβάνονται την προστασία της δημόσιας υγείας;
Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων (ΣΕΡΔΑΠ) για να βγάλουν οι δημότες τα συμπεράσματά τους.

Το μόνο που τους λέμε πλέον είναι: ΝΤΡΟΠΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ