ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος για την ηγεσία ο Χάρης Καστανίδης

Έως τώρα υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος είναι η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανιδης το πρωί της Τετάρτης.

Σε ανακοίνωση του, σημειώνει πως «στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος».

Ολόκληρη η δήλωση του Χάρη Καστανίδη:

«Υπάρχουν εποχές που τα σύνορά τους μετατοπίζονται πιο κοντά στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους. Και γίνεται η ζωή τους καλύτερη και δικαιότερη.

Στην πατρίδα μας, τέτοια άλματα προόδου συνδέθηκαν πάντοτε με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη , που στα χρόνια της μεταπολίτευσης πήρε το όνομα, τα χρώματα και τη φωνή του ΠΑΣΟΚ.

Στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος. Δεν της ταιριάζει να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στη σημερινή μελαγχολία των χαμηλών προσδοκιών.

Είναι ανάγκη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί. Είναι και το προσωπικό μου χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών».

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος ειναι η πρόεδρος Φώφη Γεννημα ο βουλευτής και πρώην υπουργος Ανδρέας Λοβέρδος και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλακης.

Πηγή; .protothema.gr