Στον Γαλατά Χανίων τελικά η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη – Σε λαϊκό προσκύνημα από την Δευτέρα η σορός του

Στην κηδεία, μάλιστα, θα παραστεί και η κόρη του Μαργαρίτα, όλη δηλαδή η οικογένεια, καθώς και η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συναίνεση εντός της οικογένειας του συνθέτη κι έτσι ασχέτως του τι θα αποφασίσει το Πρωτοδικείο το οποίο το πρωί της Δευτέρας θα συζητήσει τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία του, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ενταφιαστεί όπως ο ίδιος επιθυμούσε στην γενέτειρα του πατέρα του στον Γαλατά Χανίων, πλάι στον αδελφό του Γιάννη.

Στον Γαλατά Χανίων θα βρεθεί και η κόρη του Μαργαρίτα καθώς πλέον μετά την εξεύρεση λύσης στην οικογένεια επικρατεί κλίμα ομόνοιας.

Συνεπώς η συνεδρίαση του Δικαστηρίου τη Δευτέρα αποκτά τυπικό χαρακτήρα, ενώ εγγυητής των εξελίξεων είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και το ΚΚΕ, σύμφωνα πάντα με τις επιθυμίες του τεράστιου Μίκη Θεοδωράκη.

Νωρίτερα ο γίος του Γιώργος, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η οικογένειά του θα σεβαστεί την επιθυμία του πατέρα του, δηλαδή να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Σε λαϊκό προσκύνημα από αύριο ο Μίκης Θεοδωράκης

Μία ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί, δηλαδή τη Δευτέρα, θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η ταφή του θα γίνει στον Γαλατά Χανίων, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

Από τις 10 το πρωί της Δευτέρας η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών ως τις 7 το απόγευμα). Το ίδιο και την Τρίτη ενώ την Τετάρτη θα εκτίθεται από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Προτομή του σε κεντρικό σημείο της Αθήνας

Προτομή σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας και μετονομασία δρόμου σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» θα προτείνει η Δημοτική Αρχή της Αθήνας, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Κυριακή.

Η εισήγηση του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη θα προτείνει ακόμα την παρουσία του ίδιου και αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

«Η μουσική και οι ιδέες του, φώτισαν την οικουμένη»

«Ο μεγάλος δημιουργός τροφοδότησε τον Ελληνισμό και όλον τον κόσμο με την ανυπέρβλητη πνευματική του παραγωγή.

Το έργο του, το αυθεντικό ταλέντο του, αλλά και η ίδια του η ζωή αποτελούν για κάθε άνθρωπο ανεκτίμητα εφόδια. Στιγμάτισαν την ελληνική ιστορία και τού απέδωσαν δικαίως μία θέση στην αιωνιότητα. Αγωνιστής και ιδεολόγος, πνευματικός και λαϊκός, έφυγε αφήνοντας πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη.

Ένα πολύτιμο δώρο ψυχής για τις επόμενες γενεές. Η μουσική του αλλά και οι ιδέες του, βαθιά ελληνικές, φώτισαν ολόκληρη την οικουμένη», αναφέρεται στο ψήφισμα που θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος.