Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Παρέμβαση στον δήμο Αγίας Παρασκευής

Παρέμβαση πραγματοποίησε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ την Δευτέρα 4/10/2021 και μαζί με εργαζόμενους – συμβασιούχους των παιδικών σταθμών με προγράμματα ΕΣΠΑ συναντήθηκε, με το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και πρόεδρο του Νομικού Προσώπου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αγωγή που έχουν καταθέσει οι συνάδελφοι – συμβασιούχοι και εκδικάζεται στις αρχές του επόμενου μήνα, διεκδικώντας την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου και το τέλος της πολυετούς ομηρίας τους. 

Ο δήμαρχος με ήξεις αφίξεις και με το γεγονός το όποιο παραδέχθηκε και ο ίδιος, ότι ο δήμος Αγίας Παρασκευής τα επόμενα δύο χρόνια θα παραλάβει νέους βρεφικούς – παιδικούς σταθμούς και θα χρειαστεί επιπλέον προσωπικό από το σημερινό, αρνήθηκε να συνομολογήσει ο δήμος στην αγωγή για την μετατροπή των συμβάσεων  των συναδέλφων σε Αορίστου Χρόνου με πρόσχημα τα οικονομικά του δήμου και τα ελλείματα που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας. 

Στην ανταπάντηση μας δηλώσαμε ότι η αναγκαιότητα για μονιμοποίηση των συναδέλφων στους παιδικούς σταθμούς είναι αυταπόδεικτη εφόσον όλοι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών των παιδικών σταθμών για περισσότερα από 10 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους. Δηλώσαμε ότι είμαστε απέναντι στην λειτουργία των δήμων ως επιχειρήσεις, με κέρδη και ζημιές, ακόμα και στο πιο ευαίσθητο κομμάτι, την αγωγή των παιδιών μας. 

Καλούμε την δημοτική αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής, να σταματήσει να παίζει με το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων, να τους κρατά σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας και να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων που δίνουν αγώνα για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά.

Καλούμε και τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να συμμετέχουν στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ την Κυριακή 17 Οκτώβρη στις 10 το πρωί στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι (Σταθμός Μετρό Άγιος Αντώνιος) για να οργανώσουμε τον αγώνα απέναντι στη κυβέρνηση και τους δημάρχους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ