Μήνυμα Δημάρχου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Σήμερα, 81 χρόνια μετά το βροντερό «ΌΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά και ολόκληρου του Έθνους, στα τελεσίγραφα των Ιταλών, όλοι εμείς είμαστε εδώ, όρθιοι και δυνατοί για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή για τη δική μας Ελευθερία. Για την Ελευθερία του Έθνους.

Είμαστε εδώ, πατώντας γερά στα πόδια μας, στηριζόμενοι ο ένας στον άλλον, περπατώντας στην τελική ευθεία του «πολέμου» της δικής μας εποχής. Το φως στο τούνελ όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο έντονο. Το τέλος της πανδημίας μας φαντάζει όλο και πιο κοντινό. Αλλά η αλήθεια είναι πως εμείς οι ίδιοι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Εμείς θα κρίνουμε το αν η τελική ευθεία θα είναι μακρά ή σύντομη.

Αύριο, στην παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας μας καλώς όλους τους δημότες να έρθουν στην Αγίου Ιωάννου και να χειροκροτήσουν τα παιδιά μας που θα τιμήσουν όλους εκείνους που έδωσαν και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για να κρατήσουν ψηλά την  Ελληνική σημαία.

Η Αγίου Ιωάννου, από την πάνω πλατεία μέχρι την Εκκλησία μας, θα «φορέσει» τα γιορτινά της και όλοι εμείς τηρώντας ευλαβικά όλους τους κανόνες κατά της πανδημίας θα δώσουμε το παρών στην Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, που ευχή όλων μας είναι να αποτελέσει την απαρχή της επιστροφής μας στην κανονικότητα.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Βασίλειος Ζορμπάς