Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το Πολυτεχνείο: Drones, ελικόπτερα και προληπτικοί έλεγχοι

Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου και μαζί τίθενται σε ισχύ και τα μέτρα ασφαλείας, με τις αστυνομικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Τα τελευταία 24ωρα στην ΕΛ.ΑΣ., έχουν λάβει χώρα συσκέψεις, έτσι ώστε να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, στα οποία θα μετέχουν περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, (ΜΑΤ, Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ).

Προληπτικοί έλεγχοι σε άτομα και κτίρια
Στο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, περιλαμβάνονται προληπτικοί έλεγχοι τόσο ατόμων -οι οποίοι θα καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο- αλλά και κτιρίων που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».

Σε κλοιό ασφαλείας, επί 24ωρου βάσεως, μπαίνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στα Εξάρχεια
Παράλληλα, αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και σε κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες για την αποτροπή τυχόν καταδρομικών επιθέσεων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ήδη έχουν ξεκινήσει καλέσματα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως κάθε χρόνο, ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones, ενώ και φέτος σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.