Συνάντηση του Φυσάει Κόντρα με την ΕΝΕΒΑΠ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της δημοτικής μας παράταξης με εκπροσώπους το δημοτικό μας σύμβουλο Αντωνίου Παναγιώτη και το Μάκη Καρατζά με τη νέα διοίκηση της ΕΝΕΒΑΠ εκ μέρους της οποίας παρευρέθηκαν ο νέος πρόεδρος Μάκης Ταρλας και η αντιπρόεδρος Γιούλη Γεωργοπουλου.

Η συζήτηση ήταν πλούσια, σε πολύ φιλικό κλίμα και τα σημεία συμφωνίας και συναντιληψης πολλά πέρα βέβαια της μείωσης τελών στα μικρά μαγαζιά μέχρι 150 τμ σαν ανάσα εν μέσω πανδημίας, την οποία στηριξαμε.

Δύο από αυτά θεωρούμε ότι είναι τα σπουδαιότερα.Πρώτον εντοπίστηκε η ανάγκη δημιουργίας δημοτικής συγκοινωνιας που θα αναζωογονησει την πόλη μας, θα βοηθήσει τους ηλικιωμένους κατοίκους, τη διασκέδαση της νεολαίας και θα συνδέσει τις επιμέρους περιοχές του Δήμου μεταξύ τους αλλά και τις πιο απομακρυσμενες γειτονιες με τους σταθμούς μετρό.Δεύτερον ενημερωθήκαμε ότι η Περιφέρεια Αττικής για ορισμένα μαγαζιά(φούρνοι, κρεοπωλεία, μαναβικα) απέστειλε πρόταση προκειμένου να ανοίγουν τις Κυριακές.

Η διαδικασία προβλέπει συνεργασία των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων και του Δήμου προκειμένου να παρθεί απόφαση.Η παραπάνω κίνηση έρχεται να προστεθεί στη βούληση της κυβέρνησης να κλείσει τις αγορές χωρίς μεσάζοντες που τουλάχιστον στο Δήμο μας πραγματοποιούνται ορισμένες Κυριακές μέσα στο χρόνο. Η ΕΝΕΒΑΠ πάντως από τη μεριά της σεβομενη την κατεκτημένη Κυριακή-αργία σκοπεύει να αντιταχθει.

Εμείς συμφωνούμε απόλυτα και θεωρούμε ότι σε μια εποχή ζούγκλας για τα εργασιακά δικαιώματα με ψηφισμενο το Νόμο Χατζηδάκη, ένα τέτοιο μέτρο είναι ακόμα πιο καταστροφικό.

Σκεφτόμαστε σαν εργαζόμενοι/ες κι όχι σαν καταναλωτές!Καλούμε τη διοίκηση Ζορμπά-μολονότι στοιχισμενη με τις πολιτικές της ΝΔ-να μη δώσει το πράσινο φως για κάτι τέτοιο!