Νικόλαος Ζόμπολας: Ψήφισμα για την κατασκευή Στάσης Μετρό-Προαστιακού στην «Πλατεία»

Προς 

Πρόεδρο ΔΣ κ.Καψοκεφάλου

Κοινοποίηση :

κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Αγίας Παρασκευής

Ψήφισμα για την κατασκευή ΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΡΟ-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ «ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» 

Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύτηκαν ανακοινώσεις για τον δήμο Γέρακα που θα συνδέεται με τον Προαστιακό και το Μετρό, με νέα υπόγεια γραμμή και υπόγεια στάση στην κεντρική πλατεία Μακεδονίας (διαγωνισμός ΕΡΓΟΣΕ 3/12/21) και δύο μελλοντικών που διαπραγματεύεται στον Γαργηττό και τον Άγιο Γεράσιμο. Το έργο θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο των επεκτάσεων του Προαστιακού προς το Λιμάνι της Ραφήνας.

Κατόπιν του παραπάνω επανασχεδιασμού των γραμμών στην περιοχή μας :

«Ζητούμε πάγιο αίτημα των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, να κατασκευαστεί νέα στάση ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, η μόνη που θα είναι εντός των Ορίων του δήμου μας.»

Προτείνεται η δημιουργία επιτροπής με εκπροσώπους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις για να συζητήσει και να διαπραγματευτεί με τις αντίστοιχες υπηρεσίες και οργανισμούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πόλη της περιοχής μας χωρίς στάση μετρό εντός των Ορίων του δήμου μας.

Είναι ευνοϊκή η συγκυρία να απαιτήσουμε ξανά την στάση μετρό στην πλατεία και πολιτικά ευνοϊκή, οι στάσεις που έχουν εγκριθεί θα εξυπηρετούν ελάχιστους επιβάτες σε σχέση με την πλατεία μας και υπάρχει σε εξέλιξη πλήθος επεκτάσεων του Μετρό.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΜΠΟΛΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ