Εκδήλωση του πρ. Ηλία για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή (VD)

Εν Αγία Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2022

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, τελέσαμε στον Ιερό μας Ναό την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Ιερό

 Μνημόσυνο για την ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 100 Χρόνια Τιμής και Μνήμης, Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ.κ.Χρυσοστόμου

Σε αυτή την επετειακή εκδήλωση με μεγάλη συγκίνηση τιμήθηκαν και ορισμένοι εκπαιδευτικοί  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την «Τιμητική Διακρίσις Εξαιρέτων Πράξεων» ως  ηθική και εθνικοθρησκευτική υποχρέωση  που επί σειρά ετών δίδαξαν και διδάσκουν την ανόθευτη ιστορία και τις αναλλοίωτες Θρησκευτικές παραδόσεις της Πατρίδας μας.

Σε παρόμοια εκδήλωση που ήδη προγραμματίζεται από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ΙερούΝαού Προφήτου Ηλιού θα τιμηθούν και Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης και ο Αντιπεριφεριάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο κ. Ιωάννης Αργυρός, Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Διοικητικών Υπηρεσιών, ο κ. Ιωάννης Σταθόπουλος πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», ο κ. Γεώργιος Οικονόμου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”, κ.α.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”, και ιδιαιτέρως στον κ. Βασίλη Σαββίδη, Πρόεδρο του Συλλόγου, που με τις παραδοσιακές Μικρασιατικές Στολές τους έδωσαν μία επιπλέον νότα συγκίνησης και μεγαλοπρέπειας σε αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα για την ιστορία της πατρίδας μας.

Η επετειακή- τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, της 23ης Ιανουαρίου μεταδόθηκε ζωντανά από το ecclesiatv.gr, και μπορείτε να την δείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Εκ του Ιερού Ναού