“Νέα Αρχή” Πανηγυρίζουν για τα πανάκριβα απορριμματοφόρα και σιωπούν για πολλά

Η μαύρη προπαγάνδα, η διαστρέβλωση και τα χονδροειδή ψέματα είναι στην καθημερινή πρακτική του δημάρχου που ψάχνει αγωνιωδώς να αλλάξει την εικόνα και την ατζέντα της ανεπάρκειας και της αποτυχίας του.  Από τη μία  καλούσε σε κάθε συνεδρίαση τον επικεφαλής της Νέας Αρχής να πάει στον “εισαγγελέα και στην Κατεχάκη” αλλιώς θα τον καταγγείλει για συκοφάντη και από την άλλη, αφού του απέδωσε τον τίτλο “του γενικού εισαγγελέα της πόλης”   τον κατηγορεί τώρα για καθυστέρηση του έργου του.

Και όλα αυτά ενώ γνωρίζει ότι ο ίδιος:    

 Επιχείρησε αρχικά να πραγματοποιήσει το σύνολο της προμήθειας των μηχανημάτων με την εκταμίευση δημοτικών πόρων, που θα προέρχονταν ή θα καλύπτονταν από την εξάντληση του αποθεματικού και την αύξηση των δημοτικών τελών (είναι πρόσφατες οι σχετικές εισηγήσεις-αποφάσεις και οι μάχες που δόθηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από την αντιπολίτευση για να το αποτρέψουμε). Κατόπιν όμως της αναφοράς προς στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου ήδη είχε σταλεί προς έλεγχο η  σύμβαση, για την ανάθεση της προμήθειας των απορριμματοφόρων στον μοναδικό συμμετέχοντα,  η Δημοτική Αρχή υποχρεώθηκε να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό του Δήμου και να προβλέψει τους χορηγούμενους από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II πόρους για την κάλυψη μέρους της δαπάνης προμήθειας των απορριμματοφόρων. Η αναγκαστική και  επιβεβλημένη διόρθωση και προσαρμογή των προβλεπόμενων πιστώσεων για την πραγματοποίηση της προμήθειας, απέτρεψε την απώλεια της κρατικής επιχορήγησης  και  ανέδειξε την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής που είχε ξεχάσει πιστώσεις 883.000 ευρώ!!! Όπως έχει ξεχάσει το αμαξοστάσιο, τον σταθμό μεταφόρτωσης, το πράσινο σημείο, την ανακύκλωση, τους καφέ κάδους και τα ΜΑΠ.

Το ποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη είναι προφανές.

Για το άλλο μεγάλο ψέμα των δήθεν «καθυστερήσεων της διαδικασίας» θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι προθεσμίες του προσυμβατικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν επηρεάζονται από παρεμβάσεις και υπομνήματα, αλλά από ελλείψεις του φακέλου όπως στην προκειμένη περίπτωση. Η δημοτική αρχή που επί 20 μήνες έφερνε και ξανάφερνε στην Οικονομική Επιτροπή διορθώνοντας την μελέτη και τους όρους της διακήρυξης, «κόβοντας και ράβοντας» και αυξάνοντας υπερβολικά τον προϋπολογισμό για να οδηγηθούμε  στο τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού του ενός, με μηδενική σχεδόν έκπτωση, έχει το θράσος να μας κατηγορεί!!! Ας μας βρει όμως έναν από τους 332 Δήμους της ελληνικής επικράτειας που αγόρασαν απορριμματοφόρα στην ίδια τιμή με τον Δήμο μας, ενώ εμείς μπορούμε να παρουσιάσουμε πάνω από 100 Δήμους που αγόρασαν απορριμματοφόρα των 16 κυβικών, κατά 30 έως 70 χιλιάδες ευρώ φτηνότερα και εντός της κρατικής επιχορήγησης που είχε συγκεκριμένο ενδεικτικό προϋπολογισμό.  

Είναι επίσης γνωστό ότι για όλα τα ζητήματα έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή, προσπαθώντας με δημόσιο διάλογο και θέσεις, όχι κρυπτόμενοι, να διασφαλίσουμε την νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον. 
 Χαρακτηριστική περίπτωση παρέμβασης, είναι και το έργο του διώροφου παιδικού σταθμού στο Ο.Τ. 328 όπου η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου  έδωσε ηχηρή απάντηση και δεν αποδέχθηκε την έλλειψη ανταγωνισμού. Σιωπούν φυσικά για άλλη μια φορά, και προσπαθούν με προσφυγή κατά της με αριθ. 025/2022 Πράξης του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να περισώσουν τον διαγωνισμό (πάλι του ενός), με  μονοψήφιο ποσοστό έκπτωσης.

Η οικονομική ζημιά  για το δημόσιο χρήμα θα είναι κατά την γνώμη μας πολύ μεγάλη, αν τελικά εγκριθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός. Ενημερώνουμε τους δημότες ότι σχεδόν σε όλους τους ανοιχτούς διαγωνισμούς παρόμοιων έργων που δεν περιορίζεται ο ανταγωνισμός με πρόσθετους και «φωτογραφικούς» όρους, οι εκπτώσεις είναι μεγάλες και υπερβαίνουν το 30%. Η δημοτική αρχή βρήκε μία μελέτη έτοιμη από την τεχνική υπηρεσία και έχασε στην κυριολεξία δύο χρόνια για να “προετοιμάσει” την διακήρυξη, που μας οδήγησε σ αυτή τη κατάσταση και τώρα οφείλει να απολογηθεί για την καθυστέρηση. Τους προειδοποιούμε για άλλη μία φορά ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για τα παιδιά μας και την σχολική στέγη.
Ας  απαντήσουν επίσης πόσες φορές έστειλαν τον φάκελο του υπόψη  έργου για προσυμβατικό έλεγχο για να διορθώσουν λάθη και ελλείψεις;  Αυτές οι  καθυστερήσεις, αποτέλεσμα της δικής τους ανεπάρκειας, είναι ανεκτές επειδή τις κρύβουν επιμελώς και δεν απαντούν; Βάζουν δε και τα γνωστά φερέφωνα και τα παπαγαλάκια τους να μας κουνάνε το δάχτυλο γιατί πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι «πάντα φταίνε οι άλλοι».

Τέλος για το ποιοι είναι επικίνδυνοι για την πόλη εμείς πιστεύουμε ότι είναι:

Αυτοί που την δυσφημούν καθημερινά στο πανελλήνιο, αυτοί που αδιαφορούν για τα προβλήματα των δημοτών, την καθαριότητα και την ασφάλειά τους, αυτοί που ταυτίζονται με την κατασπατάληση,  τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις (και μάλιστα σε εταιρείες εκτός Αγίας Παρασκευής) και με τους διαγωνισμούς του ενός με ανύπαρκτες εκπτώσεις. Επίσης αυτοί που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, που δεν ανέχονται την κριτική και τον έλεγχο, που συμπεριφέρονται με  αλαζονεία και  αυταρχισμό σε φορείς, συλλόγους και εργαζόμενους. Είναι οι ίδιοι που παραβιάζουν την λογική.

Αυτοί που στην συνείδηση των δημοτών θεωρούνται ως η χειρότερη δημοτική αρχή που είχε ποτέ αυτή η πόλη.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ