Στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City» – Στο Δήμο Ν. Ιωνίας η Αντιπεριφερειάρχης Λ.Κεφαλογιάννη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται από την Περιφέρεια Αττικής, τα προγράμματα και οι δράσεις με έμφαση την ανακύκλωση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λ. Κεφαλογιάννη παραβρέθηκε την Παρασκευή (18/2) στο Δήμο Νέας Ιωνίας, όπου είχε σταθμεύσει το Πράσινο Κινητό Σημείο του ανταποδοτικού προγράμματος ανακύκλωσης «The Green City» της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ.

Στην Πλατεία Σημηριώτη, παρουσία της Δημάρχου Δ. Θωμαϊδου, πολίτες έσπευσαν να ενημερωθούν για το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ ενώ αρκετοί ανακύκλωσαν στην πράξη, κερδίζοντας πόντους.

«Μας ικανοποιεί που όλο και περισσότεροι πολίτες αγκαλιάζουν το πρόγραμμα και κυρίως ενδιαφέρονται για την ανακύκλωση. Για τον Περιφερειάρχη Γ.Πατούλη και όλους εμάς αποτελεί στοίχημα να κάνουμε την Αττική Περιφέρεια-Πρότυπο στην κυκλική οικονομία», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Λ.Κεφαλογιάννη ενώ πρόσθεσε:

«Η ανακύκλωση μας αφορά όλους και θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία ώστε να γίνει τρόπος ζωής. Στόχος μας είναι η αύξηση του κλάσματος των ανακυκλώσιμων υλικών στο σύνολο των παραγόμενων απορριμμάτων».

Η διαδικασία:

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν στο στην mobile εφαρμογής THE GREEN CITY, για τα σημεία στα οποία θα λειτουργούν τα Κινητά Πράσινα Σημεία και να προσκομίζουν διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά. Η διαδικασία της εγγραφής γίνεται στην κινητή μονάδα, μέσα από την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr ή το mobileapp THE GREEN CITY.

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη μέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος.

Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αναφέρονται στην ιστοσελίδα  https://www.citipost.gr/ και οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

Οι κατηγορίες που μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν:

Οι κατηγορίες των υλικών που μπορούν να συλλεχθούν – ανακυκλωθούν στα Κινητά Πράσινα Σημεία είναι οι κάτωθι:

• Χαρτί/Χαρτόνι,

• Πλαστικά,

• Μεταλλικά Αντικείμενα,

• Αλουμίνιο,

• Γυαλί,

• Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός,

• Βρώσιμα Έλαια & Λίπη,

• Ρούχα/Υφάσματα