Σύγχρονη, αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Προσχολική αγωγή για όλους

Στις 26 Φεβρουαρίου εκατοντάδες φορείς, σωματεία, ομοσπονδίες, σύλλογοι γονέων από όλοι την Αττική δίνουν ένα μεγάλο ραντεβού. Ένα ραντεβού που σαν ντόμινο από χώρο σε χώρο, μέρα με την μέρα, μεγαλώνει από συμμετοχές.

Όλοι μαζί δίνουν το παρών,γιατί η ακρίβεια, οι χαμηλοίμισθοί, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίαςαπό την πανδημία, οικίνδυνοι από καιρικά φαινόμενακλπ, δεναντιμετωπίζονται μόνο με αγανάκτηση.Την ανοχή μας την εκλαμβάνουν και ως αποδοχή.Πρέπει να βγούμε μπροστά, όλοι μαζί να δείξουμε την αντίθεση μας.

Ως σύλλογος σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους άλλους φορείςγιατί οι ανάγκες μας σε υγεία, παιδεία,προστασία του οικογενειακού εισοδήματοςείναι κοινές, γιατί οι διεκδικήσεις μας έχουν κοινό αποδέκτη.

Ως σύλλογοςγονέων των παιδικών σταθμών σας καλούμε να συμμετέχουμε και εμείς το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα.

Μαζί με τα αιτήματα μας ως εργαζόμενοι να αναδείξουμεκαι τα αιτήματα μας ως γονείς. Βάζοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών μας, δεν μπορούμε να πάμε πίσω από τηνανάγκη για σύγχρονη, αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή διεκδικώντας:

  • Νέους παιδικούς σταθμούς για να βρίσκουν θέση όλα τα παιδιά, καθώς είναι λιγότεροι από τις ανάγκες που υπάρχουν στο δήμο μας με εκατοντάδες παιδιά να μένουν εκτός κάθε χρόνο και τους  γονείς να χρυσοπληρώνουν ιδιωτικούς σταθμούς,
  • Το κράτος να αναλάβει τη δική του ευθύνη, να χρηματοδοτεί το δήμο ώστε να διασφαλίζεται η σωστή, με επιστημονικούς όρους, λειτουργία των παιδικών σταθμών.Να μπει τέρμα στηνυποχρηματοδότηση, τα τροφεία, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις ελλείψεις σε αναλώσιμα, τα παλαιάκακοσυντηρημένα κτίρια,
  • Μόνιμη πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, παιδαγωγικού, επιστημονικού, διοικητικού, καθαριότητας και βοηθητικού. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων- τέρμα πια στους συμβασιούχους  που ανακυκλώνονται κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν για το εάν και πουθα δουλέψουν, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην ποιότητα του έργου τους,
  • Ενισχυμένα μέτρα απέναντι στην πανδημία για την ασφαλή λειτουργία των σταθμών. Με δωρεάν διαγνωστικά τεστ και με ευθύνη του Δήμου σε παιδιά, εκπαιδευτικούς μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος σε ένα τμήμα,
  • Αναβάθμιση του παιδαγωγικού περιεχομένου, με αναβαθμισμένο επιστημονικό πρόγραμμα, μείωση της αναλογίας παιδιών/παιδαγωγών, σύγχρονα κτίρια που να υποστηρίζουν την καθημερινότητα με επιστημονικούς όρους.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Email: syllogosgoneonps@gmail.com