Επικίνδυνη η κατάσταση στο λόφο Τσακού λέει ο Σύλλογος της περιοχής – Ζητά λήψη αντιπυρικών μέτρων

Photo: Fanis Kakanakis

Με κατεπείγουσα επιστολή προς το Δήμαρχο ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού επισημαίνει τον κίνδυνο που διατρέχει ό λόφος Τσακού και οι εκεί κατοικίες από την εύφλεκτη ύλη (ξερά χόρτα) που υπάρχουν εκεί.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ

                                                                                   ΚΟΙΝ: Δασαρχείο, ΣΠΑΥ

ΘΕΜΑ: ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΤΣΑΚΟΥ

Κύριε Δήμαρχε,

Μόλις χθες, όλη η Αττική ξεσηκώθηκε με την πρώτη πυρκαγιά  στον ΥΜΗΤΤΌ, να καίει την κατοικημένη περιοχή της Άνω Βούλας και η φωτιά να περικυκλώνει τα σπίτια!!!

Παρακολουθήσαμε ακόμα τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν να αποποιούνται κάθε ευθύνη και να αλληλοκατηγορούνται για την κατάσταση του Υμηττού.

Ο φόβος μας για  πυρκαγιές και στη γειτονιά μας, καθώς μπήκε το καλοκαίρι,είναι τεράστιος.

Στην προ εβδομάδας συνάντησή  μας, σας ξαναθέσαμε το θέμα της προστασίας  του λόφου Τσακού και του Υμηττού.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε,ότι ο λόφος Τσακού,παραμένει με την χαμηλή βλάστηση,τα ξερά χόρτα και όλη την εύφλεκτη ύλη,δίχως καμμία παρέμβαση για την αποψίλωση του.

Μπήκαμε στον δεύτερο μήνα της αντιπυρικής περιόδου,έχουμε επισημάνει τους κινδύνους που υπάρχουν με την εύφλεκτη ύλη για τα σπίτια που είναι ακριβώς στο όριο του λόφου και για όλη την περιοχή.

Άλλωστε την τραγική κατάσταση ,την είδε ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας της Διοίκησης σας , στην επίσκεψη  του, για τον συμβολικό καθαρισμό του λόφου, που είμασταν και εμείς παρόντες αλλά τελικά μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες και τη διαφήμιση της δράσης…ΤΙΠΟΤΑ.

Οι διαχρονικές ευθύνες όλων των Διοικήσεων καθώς και των κυβερνήσεων σε ότι αφορά την πρόληψη και φύλαξη των δασών είναι τέραστιες.

Δεν υπάρχουν ούτε λόγια ούτε δικαιολογίες πλέον.

Ο Λόφος πρέπει να καθαριστεί χθες,για να μην θρηνίσουμε θύματα,για να μην καούν περιουσίες.Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι!!! Έτοιμοι και εκείνοι να εκραγού!. Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή μας.

Απαιτούμε :

  1. Άμεση αποψίλωση του λόφου
  2. Άμεση φύλαξη του λόφου
  3. Νέα δεξαμενή και μέχρι την αντικατάστασή της την στάθμευση του μικρού οχήματος πυρόσβεσης του Δήμου στο χώρο του Λόφου
  4. Να ενημερωθούν άμεσα οι γύρω κάτοικοι για το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς και την απομάκρυνση των αυτοκινήτων από τους δρόμους που εμποδίζουν την διέλευση οχημάτων της πυροσβεστικής                                     

Στην περίπτωση που δεν γίνουν ΑΜΕΣΑ ενέργειες για τα παραπάνω ο σύλλογός μας θα προχωρήσει σε κινητοποίηση των κατοίκων προς κάθε υπεύθυνο και με κάθε τρόπο.

                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                          -Ο-                                                  -Ο-                                       

                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          Π.ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                    Δ. ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ        

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.