«Νίκη των Πολιτών»: Εξαιρετική εκδήλωση στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής – Ομιλία Σταθόπουλου

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών έγινε η εκδήλωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ» στον πεζόδρομο της Κεντρικής Πλατείας Αγ.Παρασκευής.

Στην ομιλία του ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ πρ. Δήμαρχος και επικεφαλής της «ΝΙΚΗΣ» είπε:

«Σήμερα αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι δεν κάνουμε μια συνηθισμένη παραταξιακή εκδήλωση.

Σας έχουμε καλέσει,λίγο πριν τις διακοπές (για όσους τα καταφέρουν),σε μια βραδιά χαλαρή με μουσική,κουβέντες και κέφι.

Και βεβαίως δεν είναι τυχαίο το σημείο που διαλέξαμε.

Είμαστε στο πεζοδρομημένο κομμάτι της οδού Γιαβάση που το χαίρονται πολλοί, εδώ και καιρό.

Ήταν μια πρωτοποριακή μας απόφαση που όπως θυμάστε το δοκιμάζαμε κάθε Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή βράδυ, τα πρώτα χρόνια της Δημαρχίας μας και το προχωρήσαμε επίσημα στην συνέχεια μαζί με ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων πέριξ της Πλατείας όπως και με ζευγάρια υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε τρία σημεία της Πλατείας.

Έχει πετύχει το εγχείρημα. Έχει δώσει ζωή και χαρά σε όλες τις ηλικίες.

Σήμερα, λοιπόν, κάνουμε από την πλευρά μας, κάτι σαν επίσημα εγκαίνια του πεζόδρομου (μοναδικού στον Δήμο αλλά και ευρύτερα τα τελευταία χρόνια) χωρίς να κόβουμε κορδέλες και ούτε να βάζουμε μαρμάρινες πλάκες ματαιοδοξίας.

Και λέμε, επίσης, ότι οι πόλεις θέλουν ακόμη περισσότερους χώρους-ανάσες για τους κατοίκους τους, όλων των ηλικιών. Θέλουν πεζοδρόμια, πλατείες, φωτισμό, καθαριότητα, γήπεδα, χώρους πολιτισμού, σχολεία και πολλά άλλα.

Στο βάθος του πεζόδρομου βλέπετε το οικόπεδο που έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του ιδιόκτητου Δημαρχείου για τον Δήμο μας με 3 υπόγεια πάρκινγκ αυτοκινήτων 165 θέσεων.

Είναι ένα έργο που πετύχαμε να το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια το 2017 και να δημοπρατηθεί το 2018 στη Δημαρχιακή μας θητεία.

Επιτρέψτε μου τέλος, μια αναφορά στο έργο μας, που αφορά στο κτήμα και την οικία Ιόλα:

Αποκτήσαμε 7 στρέμματα και την οικία των 1700 τετραγωνικών μέτρων στον Παράδεισο της Αγίας Παρασκευής και σύντομα δημοπρατείτε η ανάπλαση τους και η ανακατασκευή τους ώστε να έχουμε έναν υπέροχο Πολιτιστικό χώρο-κόσμημα για την πόλη μας και για το μέλλον της.

Δεν κάνω απόψε ομιλία παρουσίασης των έργων μας βέβαια, αλλά δεν μπορώ να μην τονίσω την ξεχωριστή σημασία:

  1. Της πεζοδρομημένης, με ανάπλαση όλων των πέριξ οδών, Κεντρικής Πλατείας
  2. Του Δημαρχείου και
  3. Του ΙΟΛΑ

Και τα τρία αυτά έργα είναι τομές καθοριστικές στην Αγία Παρασκευή και μαζί με πολλά άλλα που πετύχαμε σε όλους τους τομείς (δεν είναι η στιγμή να τα αναφέρω) όπως επίσης και με όσα ακόμη πρέπει να γίνουν, ο Δήμος μας,η Αγία Παρασκευή μας,η πόλη που έχουμε αφοσιωθεί στην πρόοδο και εξέλιξη της,25 και πλέον χρόνια θα πορευθεί και θα κερδίσει το αύριο πρώτα από όλα για την νεολαία μας.

Εύχομαι αυτή η μουσική βραδιά να οδηγήσει και σε πολλές άλλες, όχι μόνον εδώ αλλά σε όλη την πόλη.

Θα τα ξαναπούμε με πολλά νεότερα και εκπλήξεις το φθινόπωρο.

Καλή διασκέδαση, καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι».

Ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Δημοτική Σύμβουλος Τερψιχόρη Γκιόκα.

Στις όμορφες μουσικές εκτελέσεις ήταν ο Δημήτρης, ο Λάζαρος, ο Γιώργος, η Ελευθέρια, ο Δημήτρης και η Ζανέτ Καπούγια με τους μουσικούς της και το άρωμα Λατινικής Αμερικής που μας έφερε.

Σημειώνουμε, μεταξύ πολλών, την παρουσία των μελών της Δημοτικής ομάδας και της Γραμματείας της «ΝΙΚΗΣ», του πρ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμου Βλάχου, εκπροσώπων πολλών Συλλόγων της πόλης (γειτονιών, αλληλεγγύης, χορευτικών, αθλητικών), πρ. Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων όπως και Συλλόγων Γονέων κ.α.

24 Ιουλίου 2022

——-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων