“Νίκη των Πολιτών”: Βασίλη Ζορμπά η θητεία σου μέχρι σήμερα είναι μια παταγώδης ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Με εισήγηση του επικεφαλής της Κίνησης Γ. Σταθόπουλου, Δημάρχου Αγ. Παρασκευής 2014-19, και σε δημιουργικό κλίμα συσπείρωσης έγιναν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνελεύσεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής».

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση αποτελείται από πολίτες όλου του δημοκρατικού φάσματος, στη βάση αρχών, διευρύνεται συνεχώς με ένταξη πολλών νέων μελών και ήταν στο τιμόνι του Δήμου από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στην εισήγηση του ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ- ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Λειτουργήσαμε ανεξάρτητα και υπερκομματικά και ασκήσαμε τα καθήκοντα μας μέσα σε πνεύμα συνεργασίας με φορείς και συλλόγους.

Η Δημαρχιακή μας θητεία έλυσε πολλά από τα χρόνια προβλήματα της πόλης (Δημαρχείο, απόκτηση Ιόλα, ολοκλήρωση και λειτουργία Επαγγελματικού Λυκείου -πρ. Μπαρμπίκα, πεζοδρόμηση και ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας, αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων, αξιοποίηση Δημοτικής περιουσίας με κορυφαίο την ενοικίαση του Γιαβάσειου κληροδοτήματος, νέο Νηπιαγωγείο, ανάπλαση οδού Αιγαίου Πελαγους, αναπλάσεις όλων των σχολικών προαυλίων, ανακατασκευή αθλητικών χώρων Πάρκου «Στ.Κώτσης»,νέα Παιδική Χαρά κ.α.) όπως και αρκετά άλλα (ασφαλτοστρώσεις, νέες δράσεις στην καθαριότητα-ανακύκλωση με υπόγειους κάδους και γωνιές ανακύκλωσης, πρωτοποριακά προγράμματα και δράσεις στους Παιδικούς σταθμούς, την Δημοτική βιβλιοθήκη και τον ΠΑΟΔΑΠ, Πολιτιστικό έργο μεγάλης εμβέλειας, ανακατασκευές πολλών πεζοδρομίων, πολλά έργα στους αθλητικούς χώρους κ.α.). Ισχυριζόμαστε επίσης, ότι φέραμε νέο ήθος και ύφος στην άσκηση των καθηκόντων μας ως Δημοτική αρχή με ιδιαίτερη αγάπη και έγνοια για την πόλη μας.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΕΤΥΧΕ

Είναι μεγάλη η αποτυχία της θητείας Ζορμπά στην καθημερινότητα της πόλης (καθαριότητα, πεζοδρόμια, δρόμοι, φωτισμός, παιδικές χαρές κλπ.),με πολλαπλές αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις με αποκορύφωμα τα 600.000€ για τα κλαδιά (μοναδική περίπτωση Πανελλήνια), με εγκατάλειψη των Σχολείων, με το γεγονός ότι έχει «ρίξει έξω» τον Δήμο στα οικονομικά, την παροιμιώδη πλέον αναποτελεσματικότητα του στις χιονοπτώσεις, όπου διέσυρε τον Δήμο μας στο Πανελλήνιο και τέλος την αδυναμία του να προχωρήσει θέματα ζωτικής σημασίας για την πόλη όπως π.χ. η απαλλοτρίωση του οικοπέδου ΜΑΚΡΗ για σχολείο, το αθλητικό κέντρο Πευκακίων, οι πολιτιστικοί χώροι του Πάρκου «Στ. Κώτσης» κ.α.

Είναι επίσης γνωστές η αγένεια, οι προσβολές, η επιθετικότητα του προς πολλές κατευθύνσεις (παρατάξεις, Συμβούλους, πολίτες, συλλόγους, εργαζόμενους), η ρουσφετολογία του και η επιδίωξη του να απολύσει εργαζόμενους των Παιδικών σταθμών.

Ακριβώς για να ανατρέψει επικοινωνιακά την μεγάλη απραξία και αποτυχία του, ο Β. Ζορμπάς κάνει από την αρχή της θητείας του μέχρι σήμερα, αγωνιώδη προσπάθεια να οικειοποιηθεί τα έργα μας.

Τελευταία, μετά από τρία χρόνια θητείας του συν τα 4 περίπου που διετέλεσε πριν, και σχεδόν ένα χρόνο πριν τις εκλογές 2023, ανακοινώνει ότι ΘΑ ολοκληρώσει το κολυμβητήριο όπως και ότι θα κάνει συντήρηση της Πλατείας Αγ. Ιωάννου (όπου ακύρωσε εγκληματικά δικό μας δημοπρατημένο εξαιρετικό έργο ανάπλασης).

ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2023- Η «ΝΙΚΗ» ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Για όλους αυτούς τους λόγους η «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής» απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών, ανεξάρτητα της κομματικής τους τοποθέτησης, αλλά και των παρατάξεων ώστε να υπερβούμε όλες και όλοι την κομματική μας συμπάθεια η ένταξη, για την δημιουργία ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου 2023.

Οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής θα στείλουν στην αντιπολίτευση την απραξία του Β. Ζορμπά και θα αναθέσουν στην «ΝΙΚΗ» με τους συμμάχους της, την ανάταξη και ανάπλαση της πόλης όπως έκαναν το 2014».

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στην συνέχεια μετά το καλωσόρισμα για τα νέα μέλη της Κίνησης (από όλο το πολιτικό φάσμα),έγιναν τοποθετήσεις και διάλογος, ακολούθησε παρουσίαση στοιχείων που δείχνουν την ισχυρή αποδοκιμασία του Ζορμπά από τους πολίτες και συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας της παράταξης με απολογισμό δράσεων από το 2019 έως σήμερα (εκχιονισμός, εκδήλωση για το ενεργειακό-δράσεις αλληλεγγύης-πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, δράσεις καθαρισμού χώρων και οικοπέδων κ.α.).

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ-ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και αποφασίστηκαν συνεδριάσεις όλων των επιτροπών της «ΝΙΚΗΣ» με τελικό στόχο την διοργάνωση μεγάλης συνέλευσης της Κίνησης το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τέλος, αποφασίσθηκαν εξωστρεφείς δραστηριότητες με περιοδείες και εκδηλώσεις, πορεία προς τον κόσμο και ανοιχτές συγκεντρώσεις.

19 Ιουλίου 2022

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Νίκη των Πολιτών»

——

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.