“Αγία Παρασκευή η πόλη μας”: Ένας σύγχρονος Ιαβέρης

Δε νομίζουμε να υπάρχει περίπτωση άλλη και μάλιστα πανελλήνια, σαν αυτή του κ. Γιώργου Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» (αλήθεια, υπάρχει ακόμη;). Έχει αυτο-ανακηρυχθεί παντογνώστης, ανακριτής, γενικός εισαγγελέας. Ένας σύγχρονος Ιαβέρης.

Στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής που ακολουθεί, το μόνο που κάνει είναι να διαχέει μια ακραία τοξικότητα τόσο στον πολιτικό λόγο όσο και στην πολιτική πρακτική, πιστεύοντας ότι αυτό τον εξυπηρετεί. Οι ανακοινώσεις της παράταξής του (ποια παράταξή του; Μόνος του τις γράφει), είναι από την αρχή ως το τέλος γεμάτες ανακρίβειες. Και όταν τις αντικρούουμε, με παιδικό πείσμα επανέρχεται με νέες διαστρεβλώσεις. Πρόσφατο παράδειγμα, όταν καταρρίψαμε τις ανακρίβειές του για τους Παιδικούς Σταθμούς, ώστε έγραψε νέα ανακοίνωση με νέες ανακρίβειες, μη τολμώντας βέβαια να αναφερθεί στα επίσημα στοιχεία. Τόλμησε μάλιστα να γράψει για την στόχευσή μας να ανεγερθεί ένας επιπλέον Παιδικός Σταθμός στην οδό Ρόδων στον Τσακό, ότι αυτό αποτελεί πρόταση της αντιπολίτευσης (εννοεί μάλλον δική του). Θα τον παραπέμψουμε στο πρόγραμμά μας, που εκδόθηκε πολύ πριν αυτός αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα κι αποκτήσει κάποια σχέση με το Δήμο μας, η οποία εξακολουθεί να παραμένει στείρα.


Δεν έχουμε καμιά διάθεση να ασχολούμαστε με τον κ. Οικονόμου, αλλά δεν θα τον αφήνουμε να γράφει ό,τι αυτός θέλει σε βάρος της αλήθειας. Ενώ από την θεσμική του θέση έπρεπε να συμπαρίσταται σε ό,τι είναι προς όφελος του Δήμου, αυτός το αντιστρατεύεται. Δεν το καταφέρνει βέβαια, αλλά δημιουργεί καθυστερήσεις στην πορεία των έργων. Μερικά παραδείγματα:


α. Όταν έγινε προσπάθεια να σταματήσουν οι εργασίες ανέγερσης του νέου Δημαρχείου, αυτός αντί να ταχθεί με το μέρος του Δήμου, τάχθηκε απέναντι (η προσφυγή  απορρίφθηκε). Παρεμπιπτόντως, επειδή σε ένα άρθρο κάποιας ιστοσελίδας, αναφέρεται ότι όλες οι παρατάξεις «συντάχθηκαν με την πρόταση του κ. Οικονόμου», για το θέμα που προέκυψε με το Δημαρχείο,  αυτό δεν ισχύει. Η αρχική πρόταση του «φωτεινού παντογνώστη» κ. Οικονόμου ήταν τέτοια, που θα «τίναζε στον αέρα» όλο το έργο. Τελικά, ομόφωνα, συμφωνήσαμε σε άλλες  πιο ρεαλιστικές προτάσεις.

β. Όταν κάναμε διαγωνισμό για την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και οχημάτων για το Δήμο, προσέφυγε κατά της αγοράς (η προσφυγή του απορρίφθηκε)
γ. Όταν κάναμε την μεγάλη προσπάθεια της απομάκρυνσης των χιλιάδων τόνων κλαδιών που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Μήδεια», προσέφυγε κατά της απόφασής μας αυτής (η προσφυγή του απορρίφθηκε) διότι προφανώς τον ενόχλησε που απομακρύνθηκαν τα κλαδιά μέσα σε λογικό χρόνο.

δ. Όταν κάναμε την ενέργεια για την ακύρωση του διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας του ΑηΓιάννη, της οποίας η μελέτη (της Δημοτικής Αρχής Γιάννη Σταθόπουλου) κρίθηκε από την Περιφέρεια ως ατελής και με πολλά λάθη και παραλείψεις, αυτός τάχθηκε υπέρ του εργολάβου που κινήθηκε εναντίον του Δήμου (η προσφυγή του εργολάβου απορρίφθηκε). Για να το επαναλάβουμε, ενώ ορκίστηκε να υπερασπίζεται να συμφέροντα του Δήμου, αυτός υποστήριξε το αντίθετο και, για άλλη μια φορά, έπεσε έξω.

Με όλα αυτά, απορούμε πώς έχει το πολιτικό «θράσος» να αυτοανακηρύσσεται τιμητής των πάντων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ και καιρό δεν εκθέτει μόνο τον εαυτό του αλλά και όσους σιωπηλά αποδέχονται τις ενέργειές του.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.