Με λαμπρότητα εορτάσθηκε ο Άγιος Ανδρέας στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολυάριθμων πιστών εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής,ο οποίος αποτελεί έργο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου π.Πορφυρίου Δελλή (19 Νοεμβρίου 1945 – + 24 Δεκεμβρίου 2020),του από του έτους 1988 και επί 32 συναπτά έτη διατελέσαντος εφημερίου του Ναού.

Την παραμονή της εορτής, 29 Νοεμβρίου, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ.Φιλοθέου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.Επακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Αγίας Παρασκευής. Ανήμερα της εορτής του Αγίου, 30 Νοεμβρίου, εψάλη το πρωί ο Όρθρος και επακολούθησε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ.Θεοδωρήτου, Εκπροσώπου του εν Αθήναις Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας της εορτής του Αγίου τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και επακολούθησε η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί προς τιμήν του εορταζομένου Πρωτοκλήτου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.