ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε συμμορία που «ξάφριζε» περίπτερα σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή “VD”


Εξαρθρώθηκε, από την ΕΛ.ΑΣ, συμμορία, τα μέλη της οποίας λήστευαν περίπτερα σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν ένας 18χρονος και τέσσερις ανήλικοι συνεργοί του, καθώς όταν αποπειράθηκαν να ληστέψουν ένα περίπτερο στο Χολαργό και μετά από περιγραφή του θύματος, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν άτομα που προσομοίαζαν στην περιγραφή που είχε δοθεί και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους 2 μαχαίρια, μαύρο περιλαίμιο και ένα σακουλάκι με κάνναβη βάρους ενός γραμμαρίου.

Έπειτα, οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας που διέπρατταν ένοπλες ληστείες στην Αθήνα
Χολαργός: Η συμμορία στόχευε περίπτερα από τις 22 Νοεμβρίου
Μετά από έρευνα των αρχών εξακριβώθηκε πως οι συλληφθέντες ήταν μέλη συμμορίας, της οποία η δράση στόχευε περίπτερα σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή, τουλάχιστον απο τις 22 Νοεμβρίου

Αναφορικά με τη δράση της συμμορίας, προσέγγιζαν πεζοί τα περίπτερα και με την απειλή είτε πιστολιού, είτε μαχαιριών, ακινητοποιούσαν υπαλλήλους περιπτέρων, αφαιρώντας εισπράξεις από τα ταμεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Δείτε τα βίντεο με τη συμμορία που «ξάφριζε» περίπτερα σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
«Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε περίπτερα σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 5-12-2022, από αστυνομικούς περιπολικού της Άμεσης Δράσης και της ανωτέρω υπηρεσίας, 18χρονος ημεδαπός, 3 ανήλικοι ημεδαποί και ανήλικος αλλοδαπός ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται έτερο μέλος (ανήλικη ημεδαπή) για διάπραξη ληστειών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 5-12-2022 δύο ανήλικοι ημεδαποί από κοινού με τον ανήλικο αλλοδαπό, αποπειράθηκαν να ενεργήσουν ληστεία σε περίπτερο στο Χολαργό.

Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν άτομα που προσομοίαζαν στην περιγραφή που είχε δοθεί και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους 2 μαχαίρια, μαύρο περιλαίμιο και νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη συνολικού βάρους ενός γραμμαρίου.

Έπειτα, οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω απόπειρας ληστείας και συνελήφθησαν.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και κατόπιν συνδυαστικής αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, προέκυψε πως οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2022, είχαν συστήσει από κοινού με ακόμα δύο ημεδαπούς, τον 18χρονο και τον ανήλικο, καθώς και την ανήλικη, συμμορία με διαρκή δράση και σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Τα έτερα μέλη της συμμορίας, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ η ανήλικη ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, δρώντας μεθοδικά και με εναλλασσόμενη σύνθεση, έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή του Χολαργού, επιδίδονταν σε ληστείες σε περίπτερα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι ανωτέρω προσέγγιζαν πεζή τα περίπτερα και με την απειλή είτε πιστολιού, είτε μαχαιριών, ακινητοποιούσαν υπαλλήλους περιπτέρων, αφαιρώντας εισπράξεις από τα ταμεία και καπνικά προϊόντα, φροντίζοντας να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Από την έρευνα της επιληφθείσας υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας έχουν διαπράξει με τον παραπάνω τρόπο, τουλάχιστον -4- τετελεσμένες ληστείες σε περίπτερα και -2- σε απόπειρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»

Πηγή: iefimerida.gr