Λύση για τις θέσεις πάρκινγκ στις πιλοτές έρχεται να δώσει τροπολογία της κυβέρνησης

Νέα τροπολογία έρχεται για την επίλυση του -επί πολλών δεκαετιών- προβλήματος σχετικά  με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των θέσεων πάρκινγκ στις πιλοτές των πολυκατοικιών  με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο αναμένεται να καταθέσει τροπολογία έως τα τέλη Δεκεμβρίου,  που θα ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και θα προσφέρει λύση.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αρείου Πάγου είχαν κριθεί ως άκυρες πολλές θέσεις που είχαν συσταθεί ως ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες στον ανοιχτό χώρο πιλοτής πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να παραμένουν στον αέρα και τα χιλιοστά εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου των θέσεων αυτών και να μην «κλείνουν» τα χιλιοστά του οικοπέδου στο Κτηματολόγιο.

Με πολύ απλά λόγια, το θέμα είναι πως τα ακίνητα που έχουν και θέσεις στάθμευσης χάνουν την αξία τους, επειδή δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση προς τον νέο αγοραστή και της θέσης στάθμευσης που αντιστοιχεί στο εκάστοτε διαμέρισμα που πωλείται.

Οι συγκεκριμένες θέσεις θα μπορούν να μετατραπούν σε βοηθητικό χώρο (παρακολούθημα) υπάρχουσας οριζόντιας ιδιοκτησίας, θα υπάρχει δηλαδή δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης.

Πηγή: Protothema.gr

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.