«Νίκη των Πολιτών»: Εξαιρετικά επιτυχημένη η 5η συνάντηση γειτονιάς στο ΤΣΑΚΟ

Με μεγάλη συμμετοχή και πολλές ομιλίες κατοίκων έγινε, την Δευτέρα 12/12 η 5η, κατά σειρά, Συνάντηση Γειτονιάς που διοργάνωσε, αυτή την φορά στον Τσακό, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής».

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, που αφορούσε στους κατοίκους των οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται από τις οδούς Κυκλάδων, Λευκωσίας-Πατρ. Γρηγορίου, Επτανήσου, Νεαπόλεως και Σύμης.

«Είμαστε μια ζωντανή Δημοτική Κίνηση με πολλές δράσεις και στην περίοδο της πανδημίας, ανεξάρτητη από τα κόμματα και με διοργάνωση συνελεύσεων γειτονιάς από την πρώτη στιγμή ίδρυσης μας» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Γιάννης Σταθόπουλος.

Στην συνέχεια περιέγραψε τα έργα που έγιναν στην περιοχή, στη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας 2014-19:ασφαλτοστρώσεις των οδών Πατρ. Γρηγορίου, Γράμμου, Ελ. Βενιζέλου κ.ά., ανακατασκευές πεζοδρομίων οδού Επτανήσου, ρυμοτόμησης στο Κοιμητήριο με κατασκευή διώροφων χώρων ταφής, συμμετοχικός προϋπολογισμός για το παρκάκι στη γωνία των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ναπ. Ζέρβα, εγκατάσταση υπόγειων κάδων στην οδό Ελ. Βενιζέλου, επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στην οδό Ηφαίστου, αναπλάσεις προαυλίων σε όλα τα Σχολεία του Τσακού, αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων και ασφαλτόστρωση οδών Καραϊσκάκη και Μπουμπουλίνας, ολοκλήρωση και λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου (πρ. Μπαρμπίκα) κ.α.

Τέλος, αναφέρθηκε στα εκκρεμή προβλήματα της γειτονιάς.

Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις από κατοίκους της περιοχής που έθιξαν θέματα πεζοδρομίων, μονοδρομήσεων, καθαριότητας, διαγραμμίσεων, Κοιμητηρίου, ηλεκτροφωτισμών, κάδων που δεν καθαρίζονται, ΚΑΠΗ, στάθμευσης με απαγορευτικά, συνολικής εγκατάλειψης της περιοχής, Παιδ. Σταθμού οδού Αφροδίτης, ανάπλασης του πάρκου των οδών Βενιζέλου – Ναπ. Ζέρβα με αφαίρεση κάδων στο σημείο, Οικοδ. τετραγώνου 118 και 119 (Μακρή), κλαδιών κ.α.

Το «πείραμα» συναντήσεων – συνελεύσεων σε μικρές γειτονιές ήταν πολύ επιτυχημένο αυτή την φορά.

Σημειώνουμε την παρουσία των Δημ. Συμβούλων Παν. Γκονη, Μαργαρ. Καβρουδάκη – Δημητρίου Αντιπροέδρου του Δημ. Συμβουλίου και Τερψ. Γκιόκα που συντόνισε και την εκδήλωση, του Προέδρου του Συλλόγου κατοίκων Τσακού Παν. Πανουτσακόπουλου με την Αντιπρόεδρο Ι. Κουτσουρά, του πρ. Δημ. Συμβούλου Γιώργου Μπαρακάκη, των Ντ. Μανωλοπούλου και Στ. Παπαϊωάννου από τους «Δεσμούς Αλληλεγγύης», του Αντώνη Ασκοξυλάκη από την «Αλληλεγγύη για όλους», μελών Δ.Σ. συλλογικοτήτων της πόλης κ.α.

Οι Συναντήσεις Γειτονιάς θα συνεχιστούν αμέσως μετά τις γιορτές με έγκαιρη ανακοίνωση της επόμενης περιοχής.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.