«Νίκη των Πολιτών»: Λύση τώρα για την απόκτηση του «ΜΑΚΡΗ»

Απείχαμε, μαζί με άλλες παρατάξεις, από την συνεδρίαση ψήφισης του Προϋπολογισμού 2023, γιατί ο κ. Ζορμπάς όφειλε, μεταξύ άλλων, να έχει εντάξει το χρηματικό ποσό απαλλοτρίωσης των πρ. εκπαιδευτηρίων Μακρή (μέρος του ΟΤ 119) στον Τσακό.

Επί τρία περίπου, χρόνια έχει στα χέρια του ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη δανείου, και δεν είναι σε θέση να το ολοκληρώσει. Επιπλέον, εδώ και 18 μήνες υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει ως καταχρηστικούς και παράνομους συγκεκριμένους όρους της δανειακής σύμβασης από τράπεζα που ο ίδιος εισηγήθηκε (απορρίπτοντας την πρόταση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων).

Μετά την αναβολή του Συμβουλίου της 28ης Δεκεμβρίου, δηλώνει ότι θα συγκαλέσει έκτακτη Οικονομική επιτροπή, για κατάργηση της απόφασης λήψης του δανείου χωρίς καμία διερεύνηση εναλλακτικής πρότασης.

Στην δήλωση του, μάλιστα, διευκρινίζει ότι δεν θα ψηφίσει την δική του εισήγηση, εμμένοντας στην λήψη του δανείου που το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ως παράνομο.

Τον καλούμε να αποφασίσει, επιτέλους, να ασκήσει τα καθήκοντα του και να δώσει λύση στο ζήτημα της απόκτησης του «Μακρή», όπως απαιτεί όλη η Σχολική κοινότητα της πόλης μας.

Το δημαρχιακό καθήκον, ειδικά στη σύνταξη του προϋπολογισμού, επιβάλλεται να δίνει λύσεις στις ανάγκες της πόλης και να μην αποτελεί πεδίο προσωπικής στρατηγικής, που με ετερόκλητες δηλώσεις και αποφάσεις ζημιώνει τον Δήμο μας.

29η Δεκεμβρίου 2022

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.