Γιώργος Οικονόμου στο IMAGES: Η “Νέα Αρχή” θα είναι στην πρώτη θέση της προτίμησης των δημοτών στις εκλογές (VD)

Γιώργος Οικονόμου: Η «Νέα Αρχή» έχει όλα τα φόντα αυτή τη φορά να βρεθεί στην πρώτη θέση της προτίμησης των δημοτών

Βασικό μέλημα το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου

Ο κ. Γιώργος Οικονόμου είναι υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Αγίας Παρασκευής με τη δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή». Πρόκειται για τον συνδυασμό που έκανε μια δυνατή παρουσία στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές λαμβάνοντας 16% αν και πρωτοεμφανιζόμενος. Ο κ. Οικονόμου έχει και δυνατή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο όπου συχνά παρουσιάζει στοιχεία και «ανάβει φωτιές» στη δημοτική Αρχή.

Το aparaskeviimages.gr τον συνάντησε στο εκλογικό του κέντρο, που θα εγκαινιάσει σύντομα, και συζήτησε μαζί του για θέματα και στοιχεία που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα.

Οι ερωτήσεις που θέσαμε στον κ. Οικονόμου αφορούσαν

-την ανέγερση του Δημαρχείου όπου οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και όλοι αναμένουν στη λήξη τη 10μηνης παράτασης να σταματήσει το έργο. Εκείνος πιστεύει ότι υπάρχει τρόπος να συνεχιστεί το έργο και έχει ήδη ενημερώσει για το πως μπορεί αυτό να συμβεί. Ποιος ο ρόλος του Δήμου στο έργο;

-το κολυμβητήριο όπου υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο, αλλά δεν υπάρχει μελέτη εφαρμογής και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα στοιχήσει αρκετά και θα κληθεί η πόλη να πληρώσει.

-το αμαξοστάσιο με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν εκεί και την ανάγκη μεταφοράς του. Οι κίνδυνοι που υπάρχουν και η πρόταση της «Νέας Αρχής» για νέα τοποθεσία εγκατάστασης.

-η ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Ιωάννη, η οποία όπως μας είπε κατασκευάζεται με ιδίους πόρους από δεσμεύσεις ΣΑΤΑ, δηλαδή χρήματα που προορίζονταν για τη συντήρηση των σχολείων. Γι’ αυτό, είπε, τα σχολεία είναι σε κακή κατάσταση και διαμαρτύρονται οι γονείς.

-απάντησε για το πρόβλημα που υπάρχει στα σύνορα του Κοιμητηρίου με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» εξαιτίας του οποίου δεν γίνεται να κτιστεί ο ναός. Τι είπε για τον τρόπο που το χειρίστηκε η δημοτική Αρχή.

Πέραν των παραπάνω η συζήτηση στράφηκε στις εντυπωσιακές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε και στις προτάσεις που έχει κάνει κατά καιρούς για να αναβαθμιστεί η πόλη.

Μιλήσαμε και πολιτικά τόσο για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών, όσο και για το τί επίδραση μπορεί να έχει αυτό στην  Αγία Παρασκευή και ποιο είναι το νέο πολιτικό τοπίο.

Πάρα πολλές οι προτάσεις που έκανε για το δήμο αλλά δεν εισακούστηκε. Ανέδειξε το πρόβλημα με την παράνομη πινακίδα στην κεντρική πλατεία, αλλά κανένα αποτέλεσμα!

Και τέλος, προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τα σχέδια της παράταξης.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων