Τάσος Μπομπόνης: Οι δημότες της Αγίας Παρασκευής και τις δυο Κυριακές επέλεξαν ξεκάθαρα τον νικητή

Είναι λιγο «μίζερο» θα χαρακτήριζα, μετά απο ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα των εκλογών, η αντιπολίτευση να μην έχει αντιληφθεί το μήνυμα της κάλπης. 

Αντίθετα, μετράει και ξαναμετράει τις ψήφους, ψάχνει να δει απο ποιο κόμμα προήλθαν, και τρεις μέρες μετά τις εκλογές και 70 μερες πριν την ανάληψη καθηκόντων, συνεχίζουν να λασπολογούν και να ασχολούνται με ποιον χαιρέτησε ο δήμαρχος, ποιος Δημοτικος Συμβουλος είπε στο παρελθόν κάτι, τι κομματική προέλευση έχουν υποψήφιοι των Αλλαζουμε, ποιος έστειλε το sms, ποιος είναι ο εκδότης κάποιων εντύπων, πόση ήταν η αποχή και πάει λέγοντας.

Κάποιοι ούτε καν συνεχάρησαν τον νέο δήμαρχο.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα πράγματα είναι πιο απλά.

Οι δημότες της Αγιας Παρασκευης και τις δυο Κυριακές επέλεξαν ξεκάθαρα τον νικητή.

Δεν ψήφισαν με κομματικά κριτήρια.

Αποδοκίμασαν τους δημάρχους που είχαν διοικήσει.

Γύρισαν την πλάτη στις επιθέσεις λάσπης και τοξικότητας.

Επιβράβευσαν την οργανωση και το Προγραμμα των Αλλαζουμε. 

Τιμώρησαν τις προσπάθειες χειραγώγησης της ψήφου τους, γι αυτό και αρκετοί απήχαν απο τον β γύρο.

Κουράστηκαν απο την παλαιοκομματική νοοτροπία, και επιζητήσαν νεα πρόσωπα (σε νοοτροπία).

Αντί λοιπόν οι παρατάξεις και οι αρχηγοί τους να κάνουν μια ενδοσκόπηση και αυτοκριτική, το υπερτροφικό Εγώ τους, αυτό που τους οδήγησε στην αποτυχία του να είναι πειστικοί στην πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, (που δεν είναι κομματικά υποταγμένο,) τους υπαγορεύει να συνεχίσουν την ίδια τοξική-μη Δημιουργικη πολιτική.  

Ειδικά οι αρχηγοί των παρατάξεων που στήριξαν τον κ. Σταθόπουλο την β Κυριακή, απέδειξαν ότι απέχουν παρασάγγας απο τον βρίσκονται σε επαφή, ακόμα και με τον σκληρό πυρήνα της κομματικής βάσης τους, και θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στις ομάδες τους.

Θεωρώ πως οι παρατάξεις θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως για το καλό της πόλης και της δημοκρατίας,  οφείλουν να αποβάλλουν αυτές τις νοοτροπίες και τακτικές, να βρουν τις δυνάμεις που θέλουν να συνθέσουν, και να σηκώσουν και εκείνοι τα μανίκια δημιουργικά, με προτάσεις και γόνιμο διάλογο, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε αξία στην Αγια Παρασκευη. 

Να την φτάσουμε εκεί που της αξίζει. 

Ο αγώνας είναι δύσκολος και κανένας δεν περισσεύει. 

Μπομπόνης Τάσος 

Πολ. Μηχανικός ΕΜΠ 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.