Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης … μια βδομάδα μετά (συνέντευξη στο APimages)

.

Γιάννης Μυλωνάκης: “… μπορεί ακόμη να μην έχουμε αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, αλλά ήδη έχουμε σηκώσει μανίκια…”

Οι δημοτικές κάλπες του Οκτώβρη έβγαλαν ξεκάθαρα νικητή τον Γιάννη Μυλωνάκη και τις δύο Κυριακές. Οι πολίτες επέλεξαν έναν νέο 45χρονο δυναμικό και ορεξάτο για δουλειά δήμαρχο να αναλάβει την τύχη της Αγίας Παρασκευής. Την εκκωφαντική νίκη του Γιάννη Μυλωνάκη και των στελεχών του ακολούθησαν χαρές και πανηγυρισμοί στο συνδυασμό των «Αλλάζουμε», στους φίλους και στους υποστηρικτές.

Και έπειτα ήρθε η επόμενη μέρα … Η μέρα που αναλαμβάνει η σοβαρότητα, η σκληρή πραγματικότητα και η συνειδητοποίηση των ευθυνών …

Μια βδομάδα μετά την νικηφόρα Κυριακή μιλήσαμε με τον νέο πλέον Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής για να διαπιστώσουμε την επιρροή που είχε πάνω του η επιτυχία αυτή. Τη συνομιλία μας δημοσιεύουμε σήμερα:

///////

  • Κύριε Μυλωνάκη μία εβδομάδα μετά την εκλογή σας ως ο νέος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής πώς αισθάνεσθε;

Πρώτα απ’ όλα αισθάνομαι χαρούμενος γιατί η προσπάθεια πέντε χρόνων του συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» δικαιώθηκε με τη μεγάλη νίκη που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας, τους οποίους κι ευχαριστώ από καρδιάς.

Από εκεί και πέρα, αυτό ανήκει στο χθες. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν περιμένουν. Η ευθύνη που μου ανέθεσαν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής είναι μεγάλη και την αναλαμβάνω στο ακέραιο. Όπως λέγαμε και προεκλογικά, δεν θα αφήσουμε ούτε μία ώρα να πάει χαμένη. Ξεκινούμε ήδη, από τώρα, πριν ακόμη αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, να δουλεύουμε πάνω στα μεγάλα ζητήματα της πόλης μας.

  • Τι κάνατε στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας; Είδαμε π.χ. ότι επισκεφθήκατε τους εργαζόμενους…

Έχετε δίκιο κι αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ό,τι μόλις σας ανέφερα. Από τα ξημερώματα της επομένης των εκλογών βρεθήκαμε κοντά στους εργαζόμενους του Δήμου μας, θέλοντας να δώσουμε και το στίγμα της πολιτικής μας απέναντί τους, που είναι αυτό της αγαστής συνεργασίας για να πετύχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη.

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου ώστε την 01.01.2024 που αναλαμβάνουμε τα επίσημα καθήκοντά μας να είμαστε πανέτοιμοι, χωρίς να χάσουμε ούτε μέρα. 

  • Παρότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι οριστικό ο απερχόμενος Δήμαρχος εξακολουθεί να ασχολείται με τον συνδυασμό σας. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για «πολιτικά ρετάλια» της Ν.Δ. στον συνδυασμό σας. Πώς το αντιμετωπίζετε;

Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι. Όπως σας είπα, για εμάς οι εκλογές ανήκουν στο παρελθόν. Ο πολυσυλλεκτικός συνδυασμός μας, στους κόλπους του οποίου θα βρείτε ανθρώπους από όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου, έλαβαν την εντολή να εργαστούν για το σύνολο της Αγίας Παρασκευής κι αυτό θα πράξουν. Μακριά από εμάς οι διχαστικές λογικές. Οι «Αλλάζουμε», το είπαμε και το πιστεύουμε, ήρθαμε για να ενώσουμε, να συνεργαστούμε με όλους εκείνους που μοιράζονται το όραμά μας να κάνουμε την Αγία Παρασκευή την πόλη που αξίζουμε.

Ίσως ο απερχόμενος δήμαρχος έχει την πολυτέλεια του χρόνου να αναλώνεται σε σενάρια, προσπαθώντας να ερμηνεύσει κατά το δοκούν τα αίτια της μεγάλης εκλογικής ήττας του την πρώτη Κυριακή. Είναι δικαίωμά του, αλλά εμείς δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς και δεν έχουμε σκοπό να τους απογοητεύσουμε.

  • Τι περιέχει η ατζέντα σας μέχρι την ανάληψη της Δημαρχίας από 1ης Ιανουαρίου 2024;

Η καθημερινότητά μας μπορεί να χωριστεί σε τρεις βασικούς άξονες:

Ο πρώτος αφορά τις επαφές μας με κρίσιμες δομές του Δήμου, προκειμένου να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα για τα υπό εξέλιξη θέματα της Αγίας Παρασκευής.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με τη σύνταξη των άμεσων ενεργειών υλοποίησης του προγράμματός μας από την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς, οπότε το τιμόνι του Δήμου περνά σε εμάς. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία προγραμματικών δηλώσεων από πλευράς του συνδυασμού μας, που θα τεθούν υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμπολιτών μας στη πρώτη συνεδρίαση του Σώματος κατά τη νέα δημοτική περίοδο.

Ο τρίτος άξονας αφορά επαφές που προγραμματίζουμε με κρίσιμους φορείς της κεντρικής διοίκησης ώστε αφενός να ενημερώσουμε για μείζονα θέματα που αφορούν στην πόλη μας και χρήζουν παρεμβάσεων σε κεντρικό επίπεδο και αφετέρου να συζητήσουμε για χρηματοδοτικά προγράμματα, που θα μας επιτρέψουν να «τρέξουμε» έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί ακόμη να μην έχουμε αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, αλλά ήδη έχουμε σηκώσει μανίκια…

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.