7ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών με 700 μαθητές-σύνεδρους από 5 χώρες στην Αγ. Παρασκευή

Από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου διεξήχθη το 7ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (ACGMUN) στο campus της Αγίας Παρασκευής, με μαθητές από 31 σχολεία της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και του Ισραήλ. Η φετινή διοργάνωση είχε ως κεντρικό θέμα το “Reaching Net-Zero”, δηλαδή την επίτευξη μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και επιπτώσεων στον πλανήτη μας, από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Περισσότεροι από 700 μαθητές  – σύνεδροι συμμετείχαν στις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου, με σκοπό να διαβουλευτούν πάνω σε καίρια ζητήματα βιωσιμότητας που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα. Σχηματίστηκαν 14 επιτροπές, μεταξύ των οποίων, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Διεθνές Δικαστήριο και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στην Οργανωτική Επιτροπή του 7ου ACGMUN συμμετείχαν 11 μαθητές του Pierce από το Γενικό Λύκειο και το IB: Μαριάννα Αργείτη, Ναταλία Δάνδουρα, Μαρίλια Γιαννακάκη, Ευαγγελία Γιαννοπούλου, Φωτεινή Γναρδέλλη, Λάμπρος Κατσιέρης, Μαρία-Λουκία Μαντέλου, Βασιλική Μπατζόγλου, Μάριος Πασόγλου, Δέσποινα  Ρουσιάκη και Ελεονώρα Στρομπούλη. Η οργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών – συμβούλων του ACGMUN, καθηγητριών Αγγλικών, Βεραλίζας Μηλιαρέση, Ζηνοβίας Πίσσαρη και Μαρίας Πετροπούλου. Στην οργάνωση συνέβαλε και ομάδα έμπειρων αποφοίτων του Pierce: Ιουλιανός Κότσιος (Pierce’21), Μαρία  Πολυχρονοπούλου (Pierce ’21), Νεφέλη Γκαρούτσου (Pierce ’22), Ηλιάννα Μαυροειδή (Pierce ’23) και Χριστόφορος Φωτεινέλης (Pierce ’23).

Η φετινή Γενική Γραμματεία του Συνεδρίου αποτελείτο από 5 έμπειρους μαθητές, 3 εκ των οποίων είναι τελειόφοιτοι του Pierce. Πιο συγκεκριμένα τη θέση του Γενικού Γραμματέα κατείχε η Ευαγγελία Γιαννοπούλου του IB2, ενώ οι μαθήτριες Μαρίλια Γιαννακάκη και Φωτεινή Γναρδέλλη του ΙΒ2 κατείχαν τις θέσεις των Αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων. Τρεις μαθητές μας κατάφεραν να διακριθούν για τις επιδόσεις τους, αποσπώντας το Βραβείο του Καλύτερου Αντιπροσώπου (Best Delegate Award).

Δείτε τη συνέντευξη των μαθητών μας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και τη δημοσιογράφο Φωτεινή Νάσσου:

Η ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024 αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο MUN, που διοργανώνει το συνέδριο, καθώς γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας, καθώς από το 2013, συμμετέχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημαντικός αριθμός μαθητών εντάσσεται σε αυτόν και οι φετινοί συμμετέχοντες γιόρτασαν την επέτειο στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου, με σύνθημα το “ACGMUN is Family”!

Τα συνέδρια MUN αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για μαθητές και μαθήτριες να αναπτύξουν δεξιότητες λόγου, ρητορικής και επιχειρηματολογίας, να γνωρίσουν και να συζητήσουν με συμμαθητές τους από σχολεία όλης της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. Μέσω της συμμετοχής στο Συνέδριο, οι μαθητές ενισχύουν τις γνώσεις τους για τη διπλωματία, αναπτύσσουν κριτική σκέψη, δημόσιο λόγο και γνωρίζονται με μαθητές από την Ελλάδα και τον κόσμο.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.