Σύνταξη Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών από την Πολιτική Προστασία

Στη σύνταξη του Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών προχωράει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο εκπόνησης του Ειδικού Σχεδίου Απομάκρυνσης Πολιτών σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου οργανωμένης απομάκρυνσης των ευάλωτων ομάδων πολιτών.

Ο Δήμος καλεί όσες και όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πολιτών ( ΑμεΑ, με κινητικά ή /και αναπνευστικά προβλήματα, κώφωση, τύφλωση – υπερήλικες κ.λπ.), που διαβιούν σε περιοχές (οικισμοί – πολεοδομικά τμήματα πόλεων) όπου συνορεύουν με δάση – δασικές εκτάσεις και χορτολιβαδικές εκτάσεις με μεγάλη επικινδυνότητα ή τους προσωπικούς τους βοηθούς, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα, εφόσον το επιθυμούν να καταγραφούν στο μητρώο, να επικοινωνήσουν με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγίας Παρασκευής, ώστε να παρέχουν τα απαραίτητα στοιχεία για την καταγραφή τους στο Μητρώο Ευάλωτων Πολιτών.

Για την καταγραφή στο μητρώο τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν την έγγραφη συγκατάθεσή τους, ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία, τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν δημοσιοποιούνται.

Στο Μητρώο εντάσσονται μόνο όσοι πολίτες διαβιούν σε συγκεκριμένους Οικισμούς ή Πολεοδομικά τμήματα που συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις.

Τα απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να παρέχουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω Υπεύθυνης Δήλωσης είναι τα παρακάτω:

  • τα στοιχεία επικοινωνίας
  • η δ/νση κατοικίας
  • η κατηγορία Ευαλωτότητας που ανήκουν (π.χ. ΑμεΑ, ηλικιωμένο άτομο)
  • η κατηγόρια αναπηρίας που ανήκουν (κώφωση, τύφλωση, κλπ)
  • η ειδική θεραπευτική – φαρμακευτική αγωγή
  • τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων
  • το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί για την μετακίνηση τους (π.χ. ασθενοφόρο , επιβατικό αυτοκίνητο κ.λπ.).

Παρακαλούμε να καταθέσετε εγγράφως τις αιτήσεις σας είτε στο πρωτόκολλο  του Δήμου είτε να το αποστείλετε στο email: pol.prostasia@agiaparaskevi.gr  του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής έως 30/06/2024.

Δείτε τη σχετική εδώ ανακοίνωση και όλες τις υπεύθυνες δηλώσεις που πρέπει να συμπληρωθούν.

https://drive.google.com/file/d/1S4EE277wZh1jjnlhijRkq9rdtpZ_5IFa/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1dUejfa-TpItTGtv0VfVKNkdqr_EghbTY/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/10idbpqnzne-SowkcshlvfMd9OUDlUYFI/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1atnQH_YInaDcxeO0d49wbVNUd3O6d7NC/view?usp=sharing

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων