.
Γράφει η Λένα Μαρκή
Με την απόφαση αρ. 67/2026 της Δημοτικής Επιτροπής ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της εταιρείας του Λάμπρου Σαμουρέλη σχετικά με το κληροδότημα Σιστοβάρη.
Σύμφωνα με την ιστορία του κληροδοτήματος με τη διαθήκη περιήλθε αρχικά στον ανιψιό του κληροδότη, κ. Αθανάσιο Ηλία Σιστοβάρη, με τον όρο ότι τον Μάρτιο του 2025 θα αποδοθεί ολοκληρωτικά στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Κατά την διάρκεια της κατοχής του από τον ανιψιό δόθηκε προς εκμετάλλευση στην εταιρεία του κ. Σαμουρέλη ο οποίος δημιούργησε το μεγαλεπήβολο κτίριο του club DaVinci. Για την κατασκευή και λειτουργία του οποίου προφανώς διέθεσε μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στο παρόν, ο ανιψιός κ. Σιστοβάρης έχει όλη την καλή διάθεση και πρόθεση να αποδώσει το κληροδότημα στον Δήμο, όμως ο κ. Σαμουρέλης παρακρατεί και δεν αποδίδει το κτίριο έχοντας τις δικές του απαιτήσεις. Προέβη δε σε αίτημα άσκησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του κ. Αθανασίου Ηλία Σιστοβάρη από τις 4/3/2025, ζητώντας τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων «ρύθμισης της καταστάσεως με τα οποία να υποχρεωθεί ο καθού (Αθανάσιος Σιστοβάρης) να απέχει από την αυτοπρόσωπη διεξαγωγή κάθε υποθέσεως σχετικής με το επί της οδού Αγ. Ιωάννου αρ. 23 στην Αγία Παρασκευή Αττικής ακίνητο (ΚΑΕΚ:0500215030005/0/0), μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αναγνωριστικής της ακυρότητας της ανακλήσεως του υπ’ αρ. 2260/2005 ΑΝΕΚΚΛΗΤΟΥ συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου της Συμβολαιογράφου Αγίας Παρασκευής Ευαγγελίας Γατοπούλου-Γιόβα αγωγής μας και να απαγορευθεί στον καθού να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ή πραγματική ενέργεια σχετικά με το επί της οδού Αγ. Ιωάννου αρ. 23 στην Αγία Παρασκευή Αττικής ακίνητο (ΚΑΕΚ:050021503005/0/00) μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αναγνωριστικής της ακυρότητας της ανακλήσεως του υπ’ αρ. 2260/2005 ΑΝΕΚΚΛΗΤΟΥ συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου της Συμβολαιογράφου Αγίας Παρασκευής Ευαγγελίας Γατοπούλου-Γιόβα αγωγής μας».
Με την ίδια αυτή αίτησή της η παραπάνω εταιρεία, ζητούσε και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής με το ίδιο ως άνω περιεχόμενο, η οποία δικάστηκε στις 7-3-2025 και απορρίφθηκε, με απόφαση του δικάσαντος Προέδρου Πρωτοδικών. Η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αυτής έχει αναβληθεί δύο φορές (στις 23-6 και στις 4-11-2025) και ήδη πρόκειται να συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τη Δευτέρα 30-03-2026.
Κατόπιν αυτών ο Δήμος, ως έχει συμφέρον, αποφάσισε να προβεί σε υποστηρικτική κίνηση προς τον ανιψιό Σιστοβάρη και κατά της εταιρείας Σαμουρέλη με παράσταση της Νομικής Υπηρεσίας στη συζήτηση της υπόθεσης την προσεχή Δευτέρα.
Είναι κατανοητό ότι, ο επιχειρηματίας έχοντας επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει άνευ κέρδους.
Όμως από την άλλη, γνώριζε πολύ καλά και εξ αρχής, ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν είναι ιδιοκτησία του και πως το 2025, βάση της νομοθεσίας, θα έπρεπε να αποδοθεί στο Δήμο!!!! Άρα, είναι δική του υπαιτιότητα, απόφαση και ευθύνη εάν οδηγήθηκε σε οικονομική ζημιά. Γιατί θα πρέπει ο Δήμος, που δεν ρωτήθηκε, ούτε συμφώνησε με την εν λόγω κατασκευή, να εμποδίζεται να λάβει την ιδιοκτησία του και να κινδυνεύει να υποχρεωθεί σε χρηματική ή άλλη ανταπόδοση;
—
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook ή στο X(Twitter).
Ακολουθείστε το κανάλι μας στο You Tube.
Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.