Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών: 200 χρόνια Εθνική ανεξαρτησία

200 χρόνια πέρασαν από την έναρξη  της ένδοξης Ελληνικής επανάστασης, της έγερσης ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους που οδήγησε στην Εθνική μας παλιγγενεσία, ύστερα από τετρακόσια χρόνια μαύρης σκλαβιάς και αδυσώπητης τυραννίας. Αυτό το γεγονός που εορτάζουμε σήμερα αποτελεί το ύψιστο παράδειγμα για το πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι, όπως το πρωτοσήμανε ο πρωτεργάτης του αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Αυτό το γεγονός αποτελεί το φάρο για την Εθνική μας πορεία και στέλνει το μήνυμα σε όλους τους λαούς της γης, ότι οποιαδήποτε μορφή δουλείας και τυραννίας αποτινάσσεται όταν οι δούλοι μην αντέχοντας άλλο να ζουν στερούμενοι το φυσικό αγαθό της ελευθερίας, αποφασίζουν ή να ζήσουν ελεύθεροι ή να αποθάνουν!

Στη σημερινή συγκυρία, αλλά και σε κάθε στιγμή που διατρέχει ο ρους της ιστορίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αγώνες για ελευθερία εκφυλίζονται και ανατρέπονται όταν εμφιλοχωρεί η διχόνοια και η φιλαρχία. Και αυτό ακριβώς είναι το  δεύτερο δίδαγμα που διδάσκει η Ελληνική Εθνεγερσία. Ο επετειακός εορτασμός δεν είναι μόνον ανάταση του Εθνικού φρονήματος, αλλά περισσότερο ιστορική διδαχή αποφυγής των ίδιων λαθών που μας βαρύνουν ως Έθνος.

Απευθύνουμε σε εσάς σήμερα, Έφεδροι Αξιωματικοί, αγωνιστικούς και πατριωτικούς χαιρετισμούς με την ευχή να ευοδωθούν όλοι οι πόθοι της γλυκύτατης πατρίδας, κρατώντας άσβεστη τη μνήμη των ηρώων της επανάστασης.

Ζήτω το Έθνος!

Ζήτω η Ελλάδα!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Θεόδωρος Μπριάνης                                     Γεώργιος Μιχαήλ